Hoşgeldiniz  

65 YAŞ ÜSTÜ MEMLEKETLERİNE GİDEBİLECEK, YAYLALARA İSE SADECE GİDİŞE İZİN ÇIKTI!

admin | 20 Mayıs 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşların memleketlerine gidebileceğini açıkladı. Mersin Valiliği de yaylara gidiş izin şartlarını açıkladı.

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün bir kez daha Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, 65 yaş ve üstüne müjdeyi verdi.

1 AY DÖNMEMEK KAYDIYLA İZİN

Korona vakalarının çıkmaya başladığı günden bugüne 65 yaş üzeri vatandaşların çok büyük fedakarlık gösterdiğini belirten Koca,  “65 yaş üzeri büyüklerimizle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüştüm. 65 yaş üzeri büyüklerimize küçük bir müjdemiz olacak. 65 yaş üzeri büyüklerimiz eğer memleketlerine gitme noktasında sabit bir yere gittiğinden emin ise, sağlık durumlarında aile hekimleri açısından bir sorunları yoksa ilgili Kaymakamlıktan yanlarında zorunlu gerektiğinde bir veya iki kişi olmak suretiyle, 1 aylık bir zaman zarfında dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak.

RESMİ DUYURUYU İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YAPACAK

Bunu söylemek istiyorum. Bununla ilgili duyuru, ayrıca İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılmış olur. Bu, hareketliliği sağlayan bir unsura dönmemeli. Gidildiği yerin sabit olması, aile hekimliği tarafından takip edilmesi ve gittiği yerde evden dışarı çıkmayacaklarından emin olmalıyız.

Bu hareketliliğin yoğun olmamasını önemsiyoruz. Daha kontrollü ve uygun mekan söz konusu ise buraya geçişi sağlamak için şartları sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

MERSİN VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA… İŞTE YAYLALARA GİDİŞ ŞARTLARI

Bu gelişmelerin öncesinde Mersin Valiliği de artan sıcaklar nedeniyle yaylalara gitmek isteyen vatandaşlar için duyuru yaptı.

Yaylalara yönelik mevsimsel göç olgusu Korona virüs salgınının etkileri çerçevesinde değerlendirildiği belirtilen açıklamada yaylalara gidiş şartlarını da açıkladı.

Buna göre,

•             Yaylaya tek yönlü gidiş olması (git-gel yapılmaması)

•             Yaylaya gidecek kişinin/kişilerin Covit-19 bulaşı açısından sorunsuz olması (pozitif vaka veya Sağlık Bakanlığı filyasyon sisteminin içerisinde yer almaması) 

•             Ulaşımda sosyal mesafe ve diğer kurallar ile ilgili Genelgelere uyulması koşulları ile 20.05.2020 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerine izin verilmesi kararına varıldığı bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle