Hoşgeldiniz  

6 TÜNEL VE 1 VİYADÜK HİZMETE AÇILDI

admin | 26 Mart 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ulaştırma Bakanı Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Mersin-Antalya arasında yapımı devam eden Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında tamamlanan Yeşilovacık-Aydıncık ile Aydıncık-Gözce arasındaki 6 tünelle bir viyadüğün açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Bakan Arslan, şöyle konuştu:

 

“Ferhat’ın Şirin’e olan aşkını herkes biliyor ama Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bizim size olan aşkımızı 7 düvel duydu. Nasıl duydu? Ferhat Şirin için dağları delmeye niyetlendi. Deldi mi delemedi mi bilemiyoruz ama niyetlendiğini, gayret ettiğini biliyoruz. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ekip arkadaşları olarak bizim size olan aşkımızı 7 düvel duydu. Türkiye çapında denizin altından trenleri yürüterek, tüneller açarak dünyaya duyurdular. Yine Türkiye çapında denizin altından tüneller delip 2 kıtayı birleştirip arabaları yürüttüler. O da yetmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü. Şimdi Çanakkale Köprüsü ve İstanbul’daki 3. havalimanı. Dünya size olan aşkımızı gördü, duydu, yaşıyor ama bundan rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorlar? Çünkü Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar.”

 

Mersin-Antalya arasında 28 tünel, çift taraflı olunca toplam 56 tünelin planlandığını ve bunların 10 tanesinin bittiğini anlatan Arslan, şöyle devam etti:

 

“7,5 kilometre 2 ile çarpın 15 kilometre bitmiş. 6 tanesinde daha inşaat devam ediyor. Çift yön düşünürseniz 12 tanesinde daha inşaat sürüyor. Geriye kalıyor 12 tane. Bunların da projelerini yapıyoruz. Projeler biter bitmez onların da ihalelerini yapacağız. İşte dünya gelsin görsün Mersin ile Antalya arası, burada yaşayanların hayatını, ticaretini kolaylaştırmak, ürünün pazarlara kolay erişimini sağlamak için ne yaptığımızı hangi dağları deldiğimizi gelsin görsünler. Allah bunları görmeyen, gönül gözleri kapalı olanları ıslah etsin. Bu tünellerin toplam boyu 42 kilometre olacak. 2 tüp düşünürseniz 84 kilometre ve sadece tüneller değil, 6 bin 200 metrelik de 17 tane viyadük var. Eskiden biz bir tüneli yapmak için ülke olarak 17 yıl çalışıyorduk. Bir Bolu Dağı Tüneli’ni 17 yılda bitirebildik. Şimdi AK Parti hükümetleri döneminde 346 kilometre bitirmişiz. 80 yılda 50 kilometre tünel. 15 yılda 346 kilometre. 346’ya burası da dahil değil. 350’yi de geçtik. Sadece bu sene 62 kilometre tünel açacağız. Bizim derdimiz, davamız belli. Güçlü bir Türkiye ve inşallah hedeflerine yürüyen bir Türkiye. Sadece 1-2 ilde değil, 2002 yılında bölünmüş yolla bir birine bağlanan 6 il vardı. Niye? Bu ülkede sadece 6 il mi var. Bu ülkede 81 il var. Biz şu an 76 tanesini bir birine bağlamış durumdayız. Son 5’in de de çalışıyoruz. Allah’ın izniyle onlardan birisi de burası ve coğrafyayı görüyorsunuz. 81 ili, 80 milyonu bir birinden ayırmıyoruz.”

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek’in “Vur kazmayı dağa Ferhat, çoğu gitti, azı kaldı” sözüne atıfta bulunarak, “Allah’ın izniyle Akdeniz sahil yolunun da çoğu gitti, azı kaldı.” ifadesini kullandı.

 

Çalışma kapsamında açılan tünellerle ulaşımın daha konforlu olacağını belirten Elvan, ulaşımda da 30 dakikaya yakın tasarrufun sağlanacağını vurguladı.

 

Elvan, Mersin’i Antalya’ya bağlayacak yolu en kısa sürede bitirmeyi amaçladıklarını aktararak, şöyle konuştu:

 

“Allah’ın izniyle, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın, bakanlık personelimizin ve karayollarımızın gayretleriyle en kısa sürede de Akdeniz sahil yolumuzu bitireceğiz. Müteahhitlerimiz 24 saat boyunca çalışıyorlar. Cumartesi, pazar demeden, gece gündüz demeden çalışıyorlar. Bir an önce kalan tünellerimizi bahcelievler
findikzade
fatih açmak istiyorlar. Allah’ın izniyle hem Bakanımız, hem de bizler gereken destekleri vereceğiz ve en kısa sürede sizleri Antalya ile buluşturacağız. Yapılamaz denilen yolları yapıyoruz, açılamaz denilen tünelleri açıyoruz. Ferhat misali dağları delip geçiyoruz. Allah’ın izniyle çok daha iyi şeyler yapacağız sizler için.”

 

Konuşmaların ardından Arslan, Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve protokol üyelerince, tünellerin açılış kurdelesi kesildi.

 

Törenin ardından protokol üyeleri, Arslan’ın kullandığı araçla tünellerde incelemelerde bulundu. Heyet, daha sonra tünelin yapımında çalışan işçilerle yemek yedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle