Hoşgeldiniz  

3 OCAK’TAN SONRA TUNA’DAN YENİ MAĞDURİYET ALGISI: “MERSİN ŞEHİR HASTANESİ”

admin | 05 Şubat 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye’nin ilk şehir hastanesi açıldı. Hizmete giren bu büyük yapıdan pay almak isteyenler çoğaldı.

gençtunaramizdayıöğüt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “14 yıllık hayalim gerçek oldu” dediği büyük projesi olan Şehir Hastanelerinin ilki Mersin’de geçtiğimiz gün hizmete açıldı. Açılış törenine bizzat katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, platforma bakanları, milletvekillerini ve büyükşehir belediye başkanını da alarak kurdeleyi kesti.

 

Açılışın ardından sosyal medya üzerinden ilginç bir eleştiri başladı. Toroslar İlçesine inşa edilen Şehir Hastanesi’nin arazisini 2005 yılında tahsis eden Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın törende konuşturulmaması ve platformda kurdele kestirilmemesi üzerine başlatılan eleştirel yaklaşımlar dikkat çekti. Sosyal medyada başlatılan bu eleştirilerin sahiplerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bizzat Hamit Tuna’nın yanına giderek arazi tahsisinde göstermiş olduğu çabaya teşekkür etmesi de yetmemiş olacak ki, 650 Milyon TL’lik bu dev yatırım Tuna’ya vefasızlık gerekçesiyle adeta çöpe atıldı. Sosyal medya bir kez daha Tuna için “mağdur” algısı oluşturmayı başardı.

 

TUNA’YI DESTEKLEYECEĞİZ DİYE DEVLETE MEYDAN OKUNDU

 

Özellikle sosyal medya ve basın üzerinde “büyük destekçisi” olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna için daha önce de 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Yürüyüşü için bu kampanya başlatılmıştı. Güvenlik gerekçesiyle 3 Ocak yürüyüşüne Valilik tarafından izin verilmemesi üzerine yine bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada “Valiliğe rağmen yürüyeceğiz” sloganları atılmış, adeta halk devlete karşı mağdur edebiyatıyla kışkırtılmak istenmişti.

 

GENÇ TOPRAK DEĞİL, TESİS YAPIP DEVLETE VERDİ ADETA LİNÇ EDİLDİ

 

Devletin arazisini “devlete bağışlayan” Tuna adeta kahraman ilan edilirken, Kadın Sığınma Evi yapıp, devlete bağışlayan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ise yine sosyal medya üzerinden linç edilmişti. Partilileri tarafından yaptığı hizmet ve tesisleri devletin kullanımına sunan Genç, uzun bir süre eleştiri yağmuruna tutulmuş, CHP’liliği bile sorgulanır hale gelmişti. Türkiye’nin en büyük kültür merkezini yapan ve bunun için devletten gelen parayı geri gönderen İbrahim Genç yoğun şekilde eleştirilirken, devletin arazisini yine devlete veren Hamit Tuna’nın mağdur kahraman ilan edilmesi trajikomik olaylar listesinde kendine yer buldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle