Hoşgeldiniz  

2017 YATIRIM PROGRAMINDA MERSİN’E NE YATIRIMLAR VAR?

admin | 29 Ocak 2017 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin’e yapılan yatırımları anlattı.

elvan2017mersinyatırımprogramı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Mersin’de 3 Şubat’ta açılacak olan Şehir Hastanesi’nde bir dizi incelemelerde vbulunan Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, kente yapılan yatırımlarla ilgili konuştı.

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan dünyanın en modern hastanelerinden biri olan Mersin Şehir Hastanesi’nin 3 yıl içerisinde hizmete girecek olmasının büyük başarı olduğuna değinerek; “Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Sadece Mersin halkına değil, bölge insanına da hizmet verecek olan Mersin Şehir Hastanesi ilimizin daha da gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

 

Konuşmasında Mersin’in fiziki altyapısı ile ilgili bazı eksikliklere de değinen Bakan Elvan, bu eksikliklerin giderilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini, bu çerçevede sadece 2016 yılı içerisinde karayolu yatırımlarına 500 milyon TL harcandığını, elektromekanik ve sinyalizasyon çalışmaları devam eden 7 tünelin bu yıl içerisinde hizmete gireceğini bildirdi. Bakan Lütfi Elvan, yatırım programına alınan ve sözleşmesi yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili olarak da eski projenin revizyondan geçirilerek güncellendiğini, üst yapı ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan ve yılda 30 milyon yolcuya hitap edecek olan Havalimanının Mersin ve çevresindeki diğer iller için de büyük önem taşıdığını vurguladı. Devamında turizm bölgeleri ile ilgili çalışmaların Bakanlık nezdinde sürdürüldüğünü söyleyen Bakan Elvan, şehir hastanesi, bölgesel havalimanı, turizm merkezleri gibi önemli yatırımların, Türkiye’de çok önemli bir konumda bulunan Mersin’in daha da güçlenmesine ve refah seviyesinin artmasına büyük katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

 

Konuşmasına 2017 yatırım programına alınan projelerle ilgili bilgi vererek devam eden Kalkınma Bakanı Elvan, Akdeniz, Yenişehir, Tarsus ve Aydıncık Hükümet Konağı yapımına bu yıl içerisinde başlanacağını belirtti. Bakan Elvan, MEÜ bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kurulması, meslek yüksekokullarında ihtiyaç duyulan dersliklerin yapımı ve Tarsus’a kazandırılması planlanan üniversite, Anamur İskelesi, Erdemli Ayrancı Yolu, Çeşmeli Taşucu Otoyolu, Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi gibi yatırımlarla ilgili çalışmaların ise devam ettiğini kaydetti.

 

“NE YAPACAKSAK HEP BİRLİKTE VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE YAPACAĞIZ”

 

Bakan Lütfi Elvan konuşmasının sonunda kamunun ihtiyaç duyduğu tüm altyapı yatırımlarının hayata geçirilmeye devam edildiğini ifade ederek; “Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Belediye Başkanımız, Rektörümüz ve diğer kurum amirlerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte el ele hareket ederek Mersin’i kalkındıracak, çok daha ilerilere taşıyacağız. Ne yapacaksak birlikte ve dayanışma içerisinde yapacağız. Kentin sahip olduğu inanılmaz potansiyeli hep birlikte kinetiğe dönüştürecek, Mersin’i çok önemli noktalara getireceğiz” dedi.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle