Hoşgeldiniz  

17-25 ARALIK DARBE GİRİŞİMİNİN DEVAMI MI?

admin | 17 Aralık 2016 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler A- A+

14 Aralık’ta FETÖ’nün üst düzey yöneticileri Kayseri’de toplantı halindeyken yakalanmıştı. 17-25 Aralık operasyonlarının yıldönümünde de Kayseri patlaması ve vatandaşın tepkiyle HDP binalarına saldırmasının altında da FETÖ ve PKK’nın olduğu iddia edildi.

kayserihdppkkfeto

Kayseri’de yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında çalışmalarına devam eden Kayseri polisi, örgütün daha önce gözaltına alınarak tutuklanan il imamının (Sıtkı Baş) yerine yeni bir imam tayin edildiğini tespit etmişti. Çalışmalarını yoğunlaştıran polis il imamı olarak atanan ve aynı zamanda adıyaman’ın da il imamı olduğu belirlenen Habip Bıçakçı’nın Talas ilçesinde olduğunu tespit etmişti. Bıçakçı’nın kaldığı apartmana 14 Eylül’de baskın yapan polis, burada Habip Bıçakçı ve Elazığ il imamı olduğu  belirtilen Mehmet Durakoğlu, Adıyaman Üniversitesi sorumlusu Serdar Sabuncu ve iki kişiyi daha gözaltına almıştı.

 

Bu olayın ardından 17-25 Aralık darbe girişiminin yıldönümünde Kayseri’de gerçekleştirilen bombalama olayının altında da FETÖ’nün PKK işbirliği olduğu iddia ediliyor. Saldırıda şehit olan vatandaşların çoğunun asker olmasının da PKK ile ilişkilendirileceği varsayımının üstüne kurulan provokasyonun ardından vatandaşların HDP binalarına saldırmasıyla yeni bir iç karışıklığa neden olmasının hedeflendiği öne sürülüyor.

 

Nitekim Kayseri ve Hatay’la başlayan HDP binalarının yakılması da bu iddiayı güçlendiriyor.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle