Hoşgeldiniz  

15 YILLIK CHP DÖNEMİNDE KANGREN OLAN BİR SORUNUN DAHA ÇÖZÜLMESİ CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNİ RAHATSIZ ETTİ!

admin | 09 Nisan 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 29 ve komisyon raporlarına ait 13 ve gündem dışı 5 olmak üzere toplam 47 madde görüşüldü.

 

Meclis toplantısında Mersin Kent Merkezi Doğu Girişi Özel Proje Alanı (1. Etap) Planlamaya Esas Araştırma Çalışmaları, Jeolojik ve Joteknik Etüt, Nazım ve Uygulama İmar Planı Revizyonu, Kentsel Tasarım ve Proje Görselleştirme İşi kapsamında hazırlananlar ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oylamaya sunuldu.

 

Mersin İli Akdeniz İlçesi, Kent Merkezi Doğu Girişi Özel Proje Alanı/ 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu Mevcut Planının hukuki ve yasal olmadığı şeklindeki açıklamaların doğru olmadığını söyleyen Başkan Kocamaz, “Bunlar daha önce görüşüldü. Yasal olmayan hiçbir şey yok. Limana oradan tır girmeyecek. Ben geldiğimden beri o konteynırların oraya koyulmaması için mücadele ediyorum. O konteynırların oraya koyulmaması konusunda çözüm üretmek için MIP’den yetkilileri de çağırdım. Çok kötü bir görüntü var. Gelin buna bir çözüm bulalım, yeni konteynır alanları oluşturulsun dedim. Buradan konteynır dışarıya çıkmasın, bütün ücretini biz alalım diyorsunuz. Bu bölgenin bile büyük kısmını MIP kiralamış. Onların bana söylediği, ‘Konteynırların orada yükselmesi bize peyzaj gibi geliyor’ diyorlar. Para peyzaja dönüşüyor. Bu işlerde bir an evvel karar alıp, uygulamaya geçmemiz gerekiyor. Oradaki insanlarla da görüşüldü, kaç defa toplantı yapıldı. Bunu kendi kafamıza göre yapmadık” dedi.

 

CHP, KARARI YARGI’YA TAŞIYACAK!

 

Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Tuncay Gökçel, Mersin Kent Merkezi Doğu Girişi Özel Proje Alanı (1. Etap) Planlamaya Esas Araştırma Çalışmaları, Jeolojik ve Joteknik Etüt, Nazım ve Uygulama İmar Planı Revizyonu, Kentsel Tasarım ve Proje Görselleştirme İşi kapsamında hazırlananlar ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun onaylanması durumunda konuyu Mahkeme’ye taşıyacağını ifade etti. Bunun üzerine Başkan Kocamaz, “Bu plan hazırlanırken bölgede yaşayan herkesin fikri alındı. O doğrultuda plan oluşturuldu. Yapılmış, görüşler alınmış planın daha nesini görüşeceğiz? Tekrar söylüyorum, yasal olmayan hiçbir şey yok. İstediğiniz yere gidin” karşılığını verdi.

 

Konuşmaların ardından Mersin Kent Merkezi Doğu Girişi Özel Proje Alanı (1. Etap) Planlamaya Esas Araştırma Çalışmaları, Jeolojik ve Joteknik Etüt, Nazım ve Uygulama İmar Planı Revizyonu, Kentsel Tasarım ve Proje Görselleştirme İşi kapsamında hazırlananlar ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu 2 red, 3 çekimser oy sonucunda oy çokluğu ile mecliste kabul edildi.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle