Hoşgeldiniz  

1/5000’LİKTE 1.AŞAMA TAMAM: MERSİNLİ CUMHUR BELEDİYE BAŞKANLARI BU SEFER BOŞA GİTMEDİ GAYRI!

admin | 18 Ocak 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 2. Etap 1/5000’lik imar planlarıyla ilgili ilk onay yazısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çıktı. Gözler şimdi diğer onayı verecek Tarım ve Orman Bakanlığı’na çevrildi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde Ankara’da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’ne katılan Mersinli AK Partili ve MHP’li Belediye Başkanları, önemli bir hamleyle 1/5000’lik imar planından ilk onayı kopardı.

AK Partili Belediye Başkanları Ferat Aktan ve Mustafa Gültak ile MHP’li Belediye Başkanları Hidayet Kılınç, Mustafa Çetinkaya, Alpaslan Ünüvar, Volkan Şeker, Sadık Altınok, Mükerrem Tollu ve İsmail Tepebağlı, Cumhur ittifakı Mersin Milletvekilleri Lütfi Elvan, Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz’u da yanlarına alarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüştüler.

BAKAN KURUM KAMU YARARI DOĞRULTUSUNDA PLANLARI ONAYLADI

Görüşmede öne çıkan konu Büyükşehir’in hazırladığı 1/5000’lik imar planlarının onayı oldu. Talebi olumlu bulan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2.Etap 1/5000’lik imarıyla ilgili onay yazısı kamu yararı doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından onaylandı.

DİĞER AŞAMADA NE OLACAK?

Mersin’in yatırım alma ve planlama noktasında büyük önem teşkil eden planların onayı için şimdi gözler diğer onayı verecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı’na çevrildi.  

Mersin şimdi Tarım ve Orman Bakanlığı ile yazışma trafiğine girecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/5000’lik onay yazısı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştıktan sonra Büyükşehir Belediyesi aynı onay talebini il Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne iletecek, Tarım ve Orman il Müdürlüğü’nden de Valilik kanalıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’na yazıldıktan sonra imzayı bekleyecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle