Hoşgeldiniz  

1/5000 İTİRAZLARI DA DEĞERLENDİRİLDİ… PLAN OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

admin | 31 Temmuz 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında, 1/5000’lik İmar Nazım Planı’nın 1. Etabını oy birliği ile onayladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 2 ve komisyon raporlarına ait 4 olmak üzere 6 madde görüşüldü.

 

Başkan Kocamaz,  1/5000’lik planın oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, kentin geleceği adına büyük bir adım atıldığını belirtti.

 

 “KİŞİYE ÖZEL, PARSEL BAZINDA İTİRAZLAR OLMADAN BU PLANIN MECLİS’TEN GEÇMESİ LAZIM”

 

Meclis toplantısında, 1/5000’lik Nazım İmar Planına yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda yapılan değişikliklerle ilgili bir sunum yapıldı. Sunumda planda yapılan değişiklikler ayrıntılı olarak meclis üyelerine sunuldu.

 

Sunum sonrasında bazı meclis üyelerinin plana ilişkin itirazları ve şerhleri değerlendirildi. Bazı bölgelere yoğunluğun gereğinden fazla verildiği konusunda yapılan itirazlara cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Kentin menfaati doğrultusunda planda düzeltebildiklerimizi düzeltiyoruz. Planın ilk halinin arkasında durabilseydik daha verimli bir plan olacaktı. Şimdi bazı yerlerde planı eski haline götürdüğümüz için beklediğimiz gibi olmayacak. Ama benim gönlümden geçen; bu planın oy birliği ile geçmesi. Biz toplumu temsil ediyoruz. Kişiye özel plan olmadan bu planın geçmesi lazım. Parsel bazında itiraz varsa, bu hiç birimizin içine sinmez. Kimse töhmet altında kalmadan bu planın geçmesi en doğrusu” dedi.

 

3 Meclis üyesinin bazı parsellerin akaryakıt istasyonu olarak işaretlenmek istemelerine de karşı çıkan Başkan Kocamaz, zaruri ihtiyaç dâhilinde olmayan akaryakıt istasyonlarının meclisi şaibe altında bırakacağının altını çizerek, “Tarsus’ta 20 yıl görev yaptım. Toplamda 4 tane petrol istasyonuna izin verdim. Bunun 2 tanesi belediyenindi. Diğer ikisi de stratejik amaçla verilmiş yerler.  Petrol istasyonu olması için verilen bu yerler, belediyeyi de meclisi de şaibe altında bırakıyor. Ben eğer bir yere verilecekse belediye kendisi alsın dedim, kişiye özel yapılırsa dedikodu bitmiyor. Şu anda zannediyorum bununla ilgili bize birkaç müracaat var. Ben bunların hepsine bu fikrimi söyledim. Biz şimdi bunlara izin verirsek hepsine vermemiz lazım.  Bunu tekrar tekrar gündeme getirmenin anlamı yok” şeklinde konuştu.

 

Yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda 1/5000’lik Nazım İmar Planının merkez ilçeleri kapsayan birinci etabı, komisyon görüşmeleri sırasında 4 Meclis üyesi tarafından itiraz edilen maddelere askı aşamasında şerh koyulması kaydıyla oy birliği ile kabul edildi.

 

 KİPA KAVŞAĞI İMAR PLANINA İŞARETLENDİ

 

Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nın 14.05.2018 tarihli ve E.62693 sayılı yazısı doğrultusunda; Yenişehir İlçesi sınırları içerisinde H. Okan Merzeci Bulvarı ile 34. Cadde kesişimine Katlı Kavşak (Kipa Kavşağı) yapılmasına ilişkin hazırlatılan projenin imar planına işaretlenmesi ile ilgili rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle