Toroslar’da faaliyet gösteren Jameson Elektronik Fabrikasında çıkan yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Yaklaşık 7 dönüm üzerine kurulu fabrikada hasarın büyük olduğu kaydedilirken, herhangi bir can kaybının yaşanmaması tek teselli oldu.
Sabah 6 sularında Mersin’in Toroslar ilçesi Akbelen Bulvarında faaliyet gösteren Jameson Elektronik Fabrikasında çıkan yangının kontrol altına alındığı bildirildi.
Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Söndürme çalışmalarına İtfaiye’nin yanı sıra Emniyet’e ait TOMA’lar ve Orman İşletmeye bağlı 2 adet yangın söndürme aracı da destek verdi.
Yangın, yaklaşık 4 saatte güçlükle kontrol altına alındı.
Söndürme çalışmaları sürerken olay yerine gelen Mersin Valisi Atilla Toros, soğutma çalışmalarının başladığını ifade ederek, soğutma çalışmalarının tamamlanmasıyla adli ve idari soruşturmanın başlayacağını duyurdu.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bir bilgi olmadığını kaydeden Vali Toros, yangında herhangi bir can kaybının yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu vurguladı.