Hoşgeldiniz  

MTSO BAŞKANI KIZILTAN’DAN SERT TEPKİ: “FIRSATÇILAR BALTALIYOR!”

admin | 06 Haziran 2020 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Devletin emlak piyasasını canlandırmak için konutlara yönelik başlattığı uygun faizli kredi imkanının konut fiyatlarını birden bire yükseltmesi, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ı çileden çıkardı. Kızıltan, “Fiyatları arttırarak düşük faizli kredilerden rant elde edebilmek amacıyla hareket eden fırsatçılar tüketicilerin konut alma isteğini baltalıyor” diyerek vatandaşları fırsatçılara imkan vermemeye çağırdı.

Devlet emlak piyasasını canlandırmak için birinci el ve ikinci el konutlara yönelik uygun faizli kredi kampanyası başlattı. 15 yıla varan yüzde 0,64 faizli kredi ortaya çıkınca emlak piyasası da hareketlendi.

400 BİN TL FİYAT BİÇİLEN EVLER BİR ANDA 460 BİN TL OLDU!

Emlak piyasasına sağlanan bu kolaylık durgun emlak sektörünü tam hareketlendirecekken konut fiyatlarındaki inanılmaz artış şok yarattı. Krediden önce 400 bin TL olan evlerin 450-460 bin TL’ye çıkması konut almayı düşünen vatandaşları endişelendirirken, uzmanların krediden yararlanıp ev almak isteyenlerin bir süre fiyatların düşmesini beklemesini tavsiye etmesi de dikkat çekti.

KIZILTAN: “ODALARA ŞİKAYETTE BULUNUN!”

Emlak piyasasındaki bu hareketliliği “fırsatçılık” olarak değerlendiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, sosyal medya hesabından yaşananlara sert tepki gösterdi.

Kızıltan, “Piyasayı, başta otomotiv ve inşaat sektörünü canlandırmak için son derece düşük faiz oranlarıyla açılan krediler fırsatçıları harekete geçirdi. Fiyatları arttırarak düşük faizli kredilerden rant elde edebilmek amacıyla hareket eden fırsatçılar tüketicilerin konut alma isteğini baltalıyor” dedi.

Konut alımlarında kendilerine ahlak dışı uygulamaların bile yapıldığı şikayeti geldiğini ileten MTSO Başkanı Kızıltan, “Pazarlıkta anlaşılan fiyatı bile satışın yapılacağı sırada değiştirecek kadar ahlak dışı uygulamalar yapıldığı şikayetleri geliyor. Vatandaşlar satın alırken acele etmeden iyi araştırma yaparak kendi menfaatleri için bu fırsatçılara imkan vermemeli. Fırsatçılık yapıldığından şüphelenen vatandaşlarımız İl Ticaret Müdürlüklerine ve Odalara şikayette ve ihbarda bulunabilir” açıklaması yaptı.

KONUT KREDİSİNİN DETAYLARI

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkanı sunulacak.

Müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük ilde (İstanbul, Ankara ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi kullanılacak. Kredi kullanımında %10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak.

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık %0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

AZAMİ 12 AY ÖDEMESİZ DÖNEMLİ

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık %0,74 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle