Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR… BELEDİYELER TEYAKKUZDA

admin | 30 Aralık 2019 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Hafta sonu Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı aralıksız devam ederken, başta Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kar yağışının yoğun olduğu yerlerde yol açma çalışmalarını 7/24 sürdürüyor.

Mersin’de uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, bu hafta sonundan itibaren yerini soğuk ve yağışlı havaya bıraktı. Kıyı kesimlerinde yağmur etkili olurken, iç kesimlerde de kar yağışı etkisini artırdı.

Özellikle yüksek kırsal kesimlerde etkili olan kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkiledi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri başta olmak üzere kar yağışının etkili olduğu tüm ilçe belediyeleri de yol açma çalışmalarıyla vatandaşların ulaşımlarının aksamaması için yoğun gayret sarf ediyor.  

ARSLANKÖY’DE ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Toroslar İlçesi Arslanköy Mahallesi’nde Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yürüttüğü karla mücadele çalışmaları ile yolların kapanması engelleniyor. Toroslar Belediyesi de yüksek kesimlerdeki köylerde yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

MUT-GÜLNAR-SİLİFKE YAYLALARINI KAR BASTI

Mut, Gülnar ve Silifke’de de karla mücadele çalışmaları sürüyor. Mut Dağpazarı Grup Yolu ve Kozlar Yolu’nda, Silifke İlçe Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ise 6 mahallede karla mücadele çalışmaları yürütülüyor. Gülnar Belediyesi ekipleri de yaylalarda etkili olan kar yağışının ardından harekete geçerek karla mücadele çalışmalarını başlattı.

KARBOĞAZI VE ÇAMLIYAYLA’DA EKİPLER TEYAKKUZDA

Tarsus ve Çamlıyayla’da da hem Büyükşehir hem de ilçe belediyeleri teyakkuzda. Özellikle Karboğazı mevkiinde Çamlıyayla’da etkili olan kar yağışından vatandaşların etkilenmemesi için ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı.

MERSİN’DE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?  

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, Mersin’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece gece saatlerine kadar çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağı tahmin edildi. Metrekareye 51 ile 100 kilogram yağış düşmesinin beklendiği açıklamada, meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin rakımı 1000 metre üzerindeki yerlerde, bu gece saatlerinden itibaren yarın gece saatlerine kadar yoğun kar yağışı beklendiğine dikkat çekildi. 20 santimetreye ulaşması beklenen yar yağışı nedeniyle, ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle