Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİRLERE TEK ADAY, İLÇELERDE HER PARTİ KENDİ ADAYINI ÇIKARTACAK…

admin | 06 Ağustos 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

30 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde startı 18 Ağustos’taki Büyük Kurultay’ın ardından verecek olan Ak Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izleyeceği yeni stratejiyi masaya yatırdığı öne sürüldü.

24 Haziran seçimlerinden başarıyla çıkan Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP’nin bu birlikteliği yeni yasama döneminin sonuna kadar sürdürmeyi planlarken, 30 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde de bu ittifakı “sorunsuz” sürdürme hesaplarının yapıldığı konuşuluyor.

 

ERDOĞAN “GÖNÜLLÜ İŞBİRLİĞİ OLABİLİR” DEMİŞTİ!

 

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala geçmiş dönem milletvekilleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan burada milletvekillerine açıklama yapmış ve yerel seçimlerde de ittifak olabileceğini vurgulamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP ile ittifak sürecinin yerel ayağına ilişkin olarak “Yerel seçimlerde gönüllü iş birliği olabilir” demişti.

 

CUMHUR’UN YEREL İTTİFAKI “SINIRLI” TUTULACAK

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gönüllü ittifak” için tasarladığı planın detaylarının da şekillendiği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gönüllü ittifak”tan kastının yurt geneline yayılmayacağı, belli bölgelerde ittifak gerçekleştirilebileceği Beştepe’ye yakın kaynaklarca dile getirildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerini kaybetmek istemediği, CHP’nin etkin olduğu kıyı illeri için HDP ile ittifak olasılığının artması üzerine de MHP’li adayları destekleme yönünde strateji geliştirdiği öne sürülüyor.

 

AK PARTİ NEREDE ADAY ÇIKARTMAYACAK, MHP NEREDE AK PARTİ’Yİ DESTEKLEYECEK?

 

Ankara’da etkin orandaki MHP seçmenini yerel seçimlerde kaybetmek istemeyen AK Parti’nin bu noktada Adana, Mersin ve Manisa’yı elinde bulunduran MHP’nin karşısına Büyükşehir’de aday çıkartmayacağı, aynı şekilde İzmir, İstanbul, Ankara, Hatay ve Antalya’da da MHP’nin AK Parti adaylarını destekleme kararı alması üzerine strateji geliştirileceği iddia ediliyor.

 

CHP-HDP İTTİFAK OLASILIĞI CUMHUR’U YERELDE DE DİRİ TUTACAK

 

Beştepe’ye yakın kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önündeki planda bu ittifakın sadece Büyükşehirlerle sınırlı tutulacağı, Büyükşehir ilçelerinde her partinin kendi adaylarıyla seçimlere katılması yönünde MHP’ye öneri sunulacağını da öne sürdüler. 24 Haziran seçimlerinde gerçekleştirilen tek Cumhurbaşkanı adayı, her partinin milletvekilleri adayları sisteminin, yerelde tek Büyükşehir adayı, her partinin ilçe belediye başkan adayları şeklinde uygulanması üzerine yoğunlaşıldığı da kulislerde yüksek sesle konuşuluyor.

 

Kaynaklar, özellikle bazı büyükşehirlerde CHP ve HDP’nin ittifak yapma olasılıklarının artmasının da yerelde ittifakı zorunlu kıldığı yönünde görüş bildirdiler.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle