Hoşgeldiniz  

YENİ SEZON, YENİ İSYAN… BU SEFER ADRES TEKELİ!

admin | 18 Ocak 2018 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Turfanda sebze üretimi yapılan Bozyazı’ya bağlı Tekeli Mahallesi’ndeki üreticiler piyasa fiyatlarına isyan etti. Salatalık ve patlıcan ağırlıklı yapılan üretimde Tekeli Sebze Hali’nin belirlediği piyasaya üreticileri çileden çıkardı.

Seracılıkla geçimini sürdüren Bozyazı’ya bağlı Tekeli Mahallesi’ndeki üreticiler piyasadan yana dertli. Çevre ilçelerin hal fiyatları açıklandığında Tekeli’deki ciddi orandaki düşük rakamlar, üreticiyi ayağa kaldırdı.

 

Tekeli’ye bağlı Gözce Mahalle Muhtarı Abdil Ezinebik de sosyal medya üzerinden üreticinin sıkıntılarını dile getirdi.

 

Muhtar Ezinebik, “Tekmen, Tekeli, Gözce, Gözsüzce, Karadere ve Pembecik çiftçileri uyanın, hakkınızı artık arayın. Antalya hal fiyatı, Tekeli hal fiyatı salatalıkta 60 kuruş, patlıcanda 50 kuruş fark var. Mersin Hali’yle 40 kuruş, Aydıncık Hali’yle 20 kuruş fark var” diyerek Tekeli piyasa fiyatlarına adeta ateş püskürdü.

 

Muhtar Ezinebik şöyle devam etti: “Satılmayan sebze, Hal’de kalsın. Zararı müstahsile dağıtılsın. Sıcakta, soğukta, yağmurda verilen emeklerden hakkınızı aramak daha mı zor? Tekeli Hali’nde bu rantı kim yapıyorsa beraber olalım diyor Gözce halkı. Ben de muhtar olarak Gözce halkının haklı taleplerini ulaşabildiğim kadar duyurmaya çalışacağım. Tüm çiftçilerimize duyurulur.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle