Hoşgeldiniz  

VARLIĞI TARTIŞILSA DA MERSİN LOBİSİ DİKKAT… CHP ADANA MİLLETVEKİLİNİN “MERSİN” RAHATSIZLIĞI!

admin | 23 Nisan 2020 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, TRT ve Karayolları’nın bölge merkezlerinin Mersin’e taşınmasını eleştirdi. Mersin sınırları içine kurulması planlanan Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın faaliyete girmesinin ardından Adana Şakir Paşa Havalimanı’nın kapatılacağından endişe eden CHP’li Barut, Adana’ya siyasi ayrım gözetmeksizin herkesin sahip çıkması gerektiğini savundu.

Yıllardır dile getirilen Adana-Mersin arasındaki rekabet, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un açıklamasıyla bir kez daha alevlendi. CHP’li Barut, Adana’daki bazı yatırımların Mersin’e kaydırılmasını eleştirdi.

Hatta CHP’li Barut, bu rahatsızlığını TBMM gündemine taşıyarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.

Mersin il sınırları içerisine kurulacak olan Çukurova bölgesel Havalimanı’nın akıbetinin belirsiz olduğunu savunan CHP’li Barut, bu havaalanının faaliyete girmesiyle Adana Şakir Paşa Havaalanının kapatılma ihtimalinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Barut, “Adana Havalaalanı ile dedikodulara da son verilmesini istiyoruz. Bilinmeli ki Adana’da eksikleri olmakla birlikte ihtiyacımızı karşılayan çok güzel bir havaalanı vardır. Adana’nın yeni bir havaalanına ihtiyacı yoktur. Adana Havalimanı, dünyanın en güvenli ve en rahat havaalanlarından biridir. Milyonlarca yolcunun kullandığı havaalanımız kapatılmamalıdır aksine genişletilip büyütülmelidir. Mevcut havalimanının pistinin uzatılması, apronların yenilenip çoğaltılması, gelen ve giden yolcu salonlarının iyileştirilmesi, otopark sorununun çözülmesi, uluslararası uçuşlar için olanaklarının düzenlenmesi, kargo uçuşları ve ihracat odaklı yatırımlarla güçlendirilmesi ve daha konforlu hale getirilmesi gerekmektedir. Sayılan eksiklerin giderilmemesi için engel yoktur ama bunu yapacak bir irade de göremiyoruz. Komşu ilimiz Mersin sınırları içinde yapılacağı söylenen Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın akıbeti de belirsizdir. Yapım ihaleleri sürekli iptal edilen, inşaatı defalarca duran, bu yönüyle yapımı yılan hikayesine dönen bu havalimanını, komşu ilimizin de sorunlarına çare değildir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Havaalanı’nın kapatılmaması için siyasi ayrım gözetmeden herkesi göreve çağırdı.

TRT VE KARAYOLLARI MERSİN’E TAŞINDI DİYE HÜZÜNLÜYMÜŞ!

Daha önceleri bölge merkezleri Adana’da bulunan ancak daha sonra Mersin’e kayıdırılan TRT ve Karayolları’nın bu naklinei de eleştiren CHP’li Barut’un, “Adana, kamu yatırımlarından yeterli payı alamadığı gibi on binlerce insanı istihdam eden fabrikaların kapatılmasına, TRT ve Karayolları gibi kamu kurumlarının merkezlerinin de komşu ili Mersin’e taşınmasının hüznünü yaşıyor” diyerek rahatsızlığını dile getirmesi dikkat çekti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle