Hoşgeldiniz  

VALİ SU TOPLANTIDA KONUŞTU: “SALGINI ÖNLEMENİN EN İYİ YOLU İNSANLAR ARASI TEMASI KESMEK”

admin | 28 Mart 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile düzenlenen ‘İl İdare Kurulu Toplantısı’ Mersin’de Vali Ali ihsan Su başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının hemen ardından Vali Su, İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirerek alınacak tedbirleri masaya yatırdı.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınının engellenmesi için Devletin teyakkuz hali sürüyor. Bu kapsamda Mersin’de peş peşe 2 toplantı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen ilk toplantı İdare Kurulu Toplantısı oldu. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vali Yardımcıları, il müdürleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Koronavirüs salgınına karşı Mersin’de yürütülen çalışmalar ve ilave alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda yaptığı konuşmasında kentte alınan tedbirler hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Ali İhsan Su, salgını önlemenin en önemli yolunun insanlar arası teması kesmek olduğunu belirtti.

Vali Ali İhsan Su, konuşmasının devamında “Salgının önlenmesine yönelik birçok kararlar aldık. Öncelikle bu toplantımızın bir hedefi de bu aldığımız kararları uygulanmasını denetlemek, uygulanmasını sağlamak. Gözlemlediğimiz kadarıyla alınan bu kararlara ilimizde genel olarak uyulduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın bu süreçten en minimum düzeyde etkilenmesi için gerekli mücadeleyi en etkili bir şekilde sürdürmemiz için vatandaşlarımızın Koronavirüs  pandemisine karşı alınacak tedbirler konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hayati önem taşımaktadır” diye konuştu.

Toplantıda, koranavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere vatandaşlara en üst seviyede riayet etmeleri ve vatandaşların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarına sağlanmasına yönelik konular ele alındı.

2. TOPLANTI: “İL PANDEMİ KOORDİNASYON KURULU” TOPLANTISI

Vali Ali İhsan Su, İl İdare Kurulu toplantısının hemen akabinde düzenlenen İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık etti.

Toplantı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Vali Yardımcıları, il müdürleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle