Hoşgeldiniz  

TURGUT’A HATIRLATMA: “GÜZEL’İ HER ÖPEN OY VERSEYDİ, RAHMETLİ BAŞBAKAN OLMUŞTU”

admin | 13 Mayıs 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Eski Sarıgül’cü Mirza Turgut, 24 Haziran seçimlerinde CHP’den aday adayı oldu. Turgut’un, yaptığı seçim çalışmalarında “600 bin kişinin elini sıktım, 1 milyon broşür dağıttım” demesi akıllara geçtiğimiz ay vefat eden ve seçim çalışmalarında vatandaşları öpmesiyle meşhur Hasan Celal Güzel’i hatırlattı.

Sarıgül’ün “kurulamayan” partisinin Mersin İl Başkanlığı’nı yapan Radyocu Mirza Turgut, 24 Haziran seçimlerinde CHP Mersin Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu yaptı.

 

Seçim çalışmalarına da başlayan Turgut’un, yaptırdığı sosyal medya reklam çalışmasında “600 bin kişinin elini sıktım, 1 milyon broşür dağıttım” demesi akıllara rahmetsi siyasetçi Hasan Celal Güzel’i getirdi.

 

“HER ÖPTÜĞÜM OY VERSE, BAŞBAKAN OLURDUM!”

 

Gaziantepli siyasetçi Merhum Hasan celal Güzel ANAP’ta siyasete başlamış ardından 1992’de Yeniden Doğuş Partisi’ni kurmuştu. Siyasetin renkli isimlerinden Hasan Celal Güzel, vatandaşlarla el sıkışmalarıyla da biliniyordu. Vefat etmeden önce vatandaşla el sıkışmasının “İNCELİKLERİNİ” ANLATAN Güzel, el sıkışma olayını şöyle aktarmıştı:

 

“Siyaseti bıraktığım 18 Nisan 1999 genel seçimlerine kadar tam 15 yıl, tahminen 10 milyon kişi ile el sıkıştım, öpüştüm ve elense çektim. Kalabalık şehirlerde, ana caddelerde ve meydanlarda bir anda yüzlerce kişiyle el sıkışabiliyordum. El sıkışacak ve öpülecek kişi sayısı fazla olduğu için çok hızlı hareket eder ve kendime mahsus teknikler geliştirirdim. El sıkışacak ve öpülecek kişi sayısı fazla olduğu için çok hızlı hareket eder ve kendime mahsus teknikler geliştirirdim.

 

Demirel, o zaman benim için “Bedeniyle siyaset yapan adam” demişti. Bir defasında İstanbul’da, Eminönü’nden Aksaray’a 12 saatte el sıkışarak ve öpüşerek gelmiş ve bir günde 30 bin kişiyle temas etmiştim. “Parmaklarında, dudaklarında numaratör mü var, nasıl sayıyorsun?” diyenlere, “Buyurun siz de sayın…” diye cevap verirdim. Gerçekten de belli bir sürede ne kadar el sıkışabileceğim belliydi. Sayıldığında da aynı sonuç ortaya çıkabiliyordu.

 

Efendim, aslında bendeniz böyle şapur şupur öpüşmeye karşıyım. Bu tarz öpüşme ne Batı kültüründe vardır ne de bizim kültürümüzde… Batı’da aynı cinsten olanların öpüşmesine çok şüpheli bakılır. Bizdeki “musafaha”nın ise şapur şupur öpüşmekle hiç ilgisi yoktur. Öpüşmenin hijyenik bakımdan da birçok mahzurları olduğu bilinmektedir. “Peki o halde, ne diye yıllarca öpüşüp durdun be adam?” diyecek olursanız buna şu cevabı vereceğim: Sermayesine politika yapıyordum. İnsanımıza sarılıp öpmekten başka çarem yoktu ki!… Her öptüğüm bana oy verseydi, şimdi çoktan başbakan olmuştum. Ne yapalım ki, benim necip milletim beni öptü de, başkasına oy verdi…”

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle