Hoşgeldiniz  

TBMM’DE FLAŞ İDDİA: “MERSİN’İN YERİN ALTINDAKİ TARİHİ, KAÇAK KAZILARLA, KAÇAKÇILARLA YURT DIŞINA GÖTÜRÜLÜYOR”

admin | 13 Temmuz 2019 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Dün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Türkiye Turizm Tanıtım Ajansı kurulmasına ilişkin yasa teklifi üzerine konuşma yaptı.

CHP’li Başarır bu ajanstan önce kültür ve turizm politikası üzerine çok şey konuşulması gerektiğini belirten Ali Mahir Başarır,  Mersin Milletvekili olarak bu konuda Mersin’i irdelemek istediğini belirterek şu sözleri dile getirdi:

“Başta Tarsus-Anamur olmak üzere Mersin’in yerin altındaki tarihi kaçak kazılarla, kaçakçılarla yurt dışına götürülüyor. Tarsus’un Anamur’un hak ettiği değerde bir müzesi yok, Mersin’e daha geçen sene bir müze yapıldı. Roma Yolu tesadüf olarak bulundu. Şu anda atıl durumda, uyuşturucu kullanıcıların mekânı olmuş. Erdemli’deki Kız Kalesi’nin, Anamur Kalesi’nin onarımı yıllardır bitirilemiyor.

Tarihî eser kaçakçıları derken şunu söylemek istiyorum: Evet, iktidar Tarsus’ta bir kazı yaptı. Tarsus’un 82 Evler Mahallesi’nde bir yıl boyunca delik deşik etti, kazı yaptı. Şimdi, bize Kız Kalesi’ni sormuyorlar, bize Mersin’in tarihini sormuyorlar ama sizin Tarsus’taki kazınızı soruyorlar. Ben de merak ediyorum, ne yaptınız orada? Tarsus’u, o mahalleyi bir yıl boyunca delik deşik ettiniz köstebek gibi. Şimdi, buna cevap yok, defalarca sorduk. Cevap vermediğiniz için çok garip iddialar var. İşte Aziz Paul’un İncil’ini bulduğunuz ya da kral hazinelerini bulduğunuz ya da tarihî tabletleri bulduğunuz, hatta bunların sarayda olduğu söyleniyor. Yani biri çıkıp bir hukuk devletinde bu kazının ne olduğunu söylemez mi? Ben merak ediyorum!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle