Hoşgeldiniz  

TANSU ÇİLLER HALT ETMİŞ… PARTİYE 2 ANAHTAR SÖZÜ… HEM EV HEM ARABA!

admin | 03 Ocak 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

12 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan CHP İl Kongresi öncesinde Avukat Adil Aktay da adaylığını bugün açıkladı. Miting havasında geçen adaylık açıklamasında Aktay’ın vaatleri dikkat çekti.

Adil Aktay da adaylık açıklaması yaparak CHP İl Başkanlığı yarışında resmen aday olduğunu partilere dile getirdi. CHP İl Binası önünde gerçekleştirilen adaylık açıklamasına diğer aday Serhat Servet Dövenci’ye açık destek veren mevcut İl Başkanı Abdullah Özyiğit katılmadı. Özyiğit’i temsilen İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hakkı Nakış katıldı.

 

“BİNAYA GELECEKSİNİZ AMA ÇOK DA ÇALIŞACAKSINIZ”

 

Uzun bir konuşma gerçekleştiren Aktay’ın konuşmasında dikkat çeken bölüm, vaatleri oldu. Geçtiğimiz kongre döneminde CHP Mersin İl Örgütü’ne il binası sözü veren ancak gerçekleştiremeyen Abdullah Özyiğit gibi Aktay da il binası sözü verdi. Aktay, Özyiğit’ten daha da ileri giderek, binanın dekorasyonuna kadar anlatması dikkat çekti. Adil Aktay, “Hedefimiz büyük. Hedefi büyük tuttuğumuza göre, sahip olduğumuz imkân ve araçları da ona uygun hale getirmek zorundayız. Örneğin partimizi en kısa zamanda yeni bir il binasına kavuşturmak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin il binası yalnızca fiziki bir yapı değildir. Bizim il binamız, bizim parti olarak bu topluma nasıl bir yönetim anlayışı, nasıl bir yaşam tarzı sunduğumuzun göstergesidir. İl binamız, bizim nasıl siyaset yaptığımızı yansıtır. Binamız, bizim parti olarak hangi değerlere sahip olduğumuzu, nelere öncelik verdiğimizi gösterir. Ben bu konuyu çok önemsiyorum. Ve il başkanı seçildiğimde, çok kısa sürede, örgütümüzü, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışacak bir il binasına imece usulu ile kavuşturmanın sözünü veriyorum. Öyle herhangi bir binadan söz etmiyorum. Elektriğini güneş enerjisinden alan, çevreci, en son iletişim ve bilişim teknolojileriyle donatılmış, akıllı, konforlu, işlevli, özel bir binadan söz ediyorum. Bir eğitim kurumu, bir kültür merkezi, bir sosyalleşme platformu, bir danışma ve dayanışma merkezi gibi çalışacak, Mersin’de CHP’nin siyasi karargâhı olacak, çok amaçlı bir yapıdan söz ediyorum. Günün 24 saati açık olacak,  geceleri nöbetçi olarak il yöneticilerimizin bulunacağı bir yapıdan söz ediyorum. Böylece sorunu olan, ihtiyacı olan üyelerimiz, saat kaç olursa olsun partimizin bir yetkilisine ulaşabilecekler. Anamur’dan, Bozyazı’dan, Aydıncık’tan, Gülnar’dan, Mut’tan, Silifke’den, Erdemli’den Çamlıyayla’dan, Tarsus’tan… İş için, ziyaret için Mersin’e gelen tüm üyelerimiz, partimizin il binasına uğramadan evlerine dönmek istemeyecekler. Üyelerimiz il binasında;   tarihsel, siyasal filmler, belgeseller izleyecek…  Kütüphanesinde bir şeyler okuyacak… Bir konferansa katılacak… Bir politika ve eylem belirleme toplantısında sözünü söyleyecek…  Yeni tanışacağı parti üyesi arkadaşlarıyla bir şeyler içip muhabbet edecek… Hukuk danışma bürosuna bir derdini açacak… Yeni il binamızın bütün partililerimizin hayatında çok önemli bir yer tutacağına inanıyorum. Parti çalışmalarının fiziki yükü büyük ölçüde gençlerimizin omuzlarındadır ama bunun karşılığında gençlerimize çok az imkân sağlayabiliyoruz. Yeni il binamız, partili gençlerimizin hayatına renk ve kalite katacak, onların eğitim ve gelişmelerine katkı sağlayacaktır. Yeni il binamız, kadınları siyasete daha aktif katılmaya da teşvik edecek, onların parti çalışmalarında yer almalarını kolaylaştıracaktır.

 

SADECE BİNA YETMEZ YANINDA BİR DE OTOBÜS…

 

Adil Aktay il binasının yanı sıra partiye otobüs sözü de verdi. Aktay, “İl örgütümüzün iletişim ve bilişim teknolojileriyle donatılmış özel bir otobüsü olacak. O otobüsle, partimizin il binasını Mersinlilerin ayağına götüreceğiz. Mersinliler otobüse girdiklerinde partimizin çalışmalarını, projelerini,  ülke ve Mersin siyasetine dair gerçekleri öğrenme imkânına sahip olacaklar.  Dertlerini, düşüncelerini anlatacakları bir parti yetkilisini karşılarında bulacaklar” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle