Hoşgeldiniz  

SURİYE’DE GÜVEN ORTAMI TESİS EDİLİYOR, MÜLTECİLERİN DÖNÜŞÜ HIZLANDI

admin | 13 Aralık 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye’de bulunan yaklaşık 3 milyon Suriyeli vatandaş ülkelerine geri dönüyor. Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine kesin dönüş yapıyor.

Türkiye, Rusya ve İran’ın büyük çabaları sonucunda Suriye’de akan kanın durmasıyla birlikte göç eden yüz binlerce Suriyeli vatandaş evlerine geri dönüyor.7 yıldır kargaşa ile iç savaşın sürdüğü ülkelerinden kaçarak güvenli liman olarak gördükleri Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin bazıları, Fırat Kalkanı Harekatı ile güven, barış ve huzur ortamının sağlandığı şehirlerine bir daha dönmemek üzere gidiyor.

 

Kilis’e gelen bazı Suriyeliler, kendi istekleri ile bir daha Türkiye’ye dönmemek üzere ülkelerine gitmek için Öncüpınar Sınır Kapısı’nda geri gönderme merkezine kayıt işlemlerini yaptırıyor. Suriyeliler, Kilis Valiliğinin tahsis ettiği minibüsler ile Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine dönüyor. Ortalama günde 100-200 arasında Suriyelinin ülkelerine kesin dönüş yaptıkları bildirildi. Suriyelilerin ülkelerine gidişleri Cumartesi ve Pazar günleri hariç haftanın 5 günü sürüyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle