Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… KILIÇDAROĞLU’NUN URFA’DA VERDİĞİ SÖZÜ SEÇER MERSİN’DE CİDDİYE BİLE ALMADI!

admin | 10 Ocak 2022 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2022 yılının ilk meclis oturumu, Cumhur ittifakının gündem dışı önergesinin gündeme alınmamasıyla başladı.

2022 yılının Ocak ayı 1. Oturumunda Cumhur ittifakı Meclis üyeleri gündem dışı önerge vermek istedi. ÇKS’ye kayıtlı çiftçi ve hayvancıların elektrik faturalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi için önerge sundu.

Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa ziyaretinde verdiği söze atıfta bulunulan önerge CHP’li Seçer tarafından gündeme alınmadı.

Şanlıurfa’da STK temsilcileri ve muhtarlar ile yaptığı toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, “Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz” demişti. Önergeyi veren AK Parti Grup Sözcüsü Zafer Şahin Özturan, “Genel Başkanınızın Urfa’da bir açıklaması oldu. Biz de bunu değerlendireceğinizi düşünüyoruz. Onu kırmazsınız sanırım. Önergemizin kabul edilmesini ve komisyonlarda oylanmasını istiyoruz” dedi.

Bunun üzerine söz alan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu verdiğiniz önerge siyasi bir önergedir, bunun bir karşılığı yok. Biz bütçemizi yaptık. Hayvancılığa ve çiftçimize 2022 bütçemizde ciddi destekler sağlıyoruz. Bu sizin verdiğiniz önerge gider arttırıcı bir önergedir. Bu nedenle bütçemizde buna yer yok. Cumhur ittifakı öncelikle Tarım Kanununda yer alan ve uygulanmayan GSMH’nin yüzde 1’inin çiftçiye verilmesini uygulamaya başlayın zaten böylesi desteğe gerek kalmaz” diye konuştu.

CHP’li Seçer, Kılıçdaroğlu’nun Urfa’da verdiği sözü Mersin’de uygulatmak isteyen önergeyi gündeme dahi almadı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle