Hoşgeldiniz  

ŞOK İTİRAF: “DAHA 900 MİLYON TL BORÇLANMA YETKİSİNİ HAZİNE’DEN ALAMADIM!”

admin | 10 Ocak 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den temeli geçtiğimiz hafta atılan metro inşaatı için şok itiraf geldi: “Hazine ve Maliye Bakanlığından daha önce verdiğiniz 900 Milyon TL borçlanma yetkisinin onayını alamadık!”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak ayı 1. Oturumunda CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den temeli 3 Ocak’ta atılan metro inşaatıyla ilgili şok yaratan açıklama geldi. Meclis’ten metro inşaatı için 2 Milyar 489 Milyon 543 bin 89 TL borçlanma yetkisi isteyen CHP’li Seçer, Hazine ve Maliye Bakanlığından henüz onay gelmediğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Ağustos Ayında metro inşaatı için 900 Milyon TL borçlanma yetkisi alan CHP’li Seçer’in bu yetkiyi kullanmak için Hazine ve Maliye Bakanlığından onay beklediği ortaya çıktı. Seçer’in, “Cumhurbaşkanlığı projeyi onayladı ancak finansal açıdan kaynak bulmak için meclisten aldığımız 900 Milyon TL’lik kredi kullanma yetkisini Hazine ve Maliye Bakanlığı henüz onaylamadı” diye itirafta bulunması şok yarattı.

Daha kaynak onayı almadan metro için temel atan CHP’li Vahap Seçer’in de finansal onaylar alınmadan projede nasıl temel attığı da kafaları karıştırdı.

Seçer, “Bu ayın sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığından çıkacağını umut ediyorum. Bu yüzden bu 2 Milyar 489 Milyon 543 bin 89 TL borçlanma yetkisini alırsak, daha bunun Cumhurbaşkanlığı yetkisi var. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı onay verecek. Finans için çok süratli olmalıyız” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle