Hoşgeldiniz  

ŞOK İDDİA… KAYMAKAMLIK İSTİYOR, BELEDİYE VERMİYOR!

admin | 13 Ağustos 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Anamur’da Kaymakamlık ve Belediye arasında kredi yetkilendirme krizi tırmanıyor. Geçtiğimiz gün Belediye Başkanı Türe’ye 8 Milyon TL’lik kredi kullanma yetkisini içeren Meclis kararıyla ilgili teknik sorulara yanıt isteyen Anamur Kaymakamlığı’nın gerekli cevabı net şekilde vermeyen Belediye’den, bugün bir kez daha açık bilgi istediği öne sürüldü.

Anamur Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısında alınan Başkan Mehmet Türe’ye 8 Milyon TL’lik kredi kullanma yetkisinin kararı alınmasının yankıları sürüyor.

 

Kararla ilgili 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 68. Maddesinin e bendine göre uygun olmadığı gerekçesiyle Belediye’ye konuyu kesinlik kazandırmak için geçtiğimiz hafta Perşembe günü resmi yazı çekerek bazı sorular soran Kaymakamlığa Belediye tarafından “istenilen” cevabın verilmediği öne sürüldü. Gelen yazılı cevabın yetersiz olduğu gerekçesiyle Kaymakamlığın bugün bir kez daha yazı düzenleyerek Belediye’den net cevap istediği iddiası Anamur’u bir kez daha karıştırdı.

 

İddiaya göre Anamur Kaymakamlığı, Belediye’den Meclis Üye tam sayısı, söz konusu karara onay ve ret veren üye sayısı, Anamur Belediyesinin 2018 yılı kesinleşmiş bütçesinin net rakamı hakkında cevaplar istediği belirtilmişti.

 

Kaymakamlığın gelen cevaba göre kararını resmileştireceği Kaymakamlığa yakın kaynaklarca dile getiriliyor.

 

ANAMUR BELEDİYESİ SORULARA CEVAP VERMEMEKLE NAM SALMIŞTI

 

Daha önce de Anamur Belediye Meclis üyelerinin bütçede belirlenen harcama kalemlerinin tam olarak nerelere, ne kadar oranda harcandığını defalarca sormalarına karşın, Türe ve ekibinin net yanıt vermemesi kentte büyük tartışma yaratmıştı.

 

Yine resmi yazıyla yanıt isteyen Kaymakamlığa net yanıt vermekten kaçınan Belediye yetkililerinin, nasıl bir tutum takınacağı da merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

ŞOK İDDİA… KAYMAKAMLIK İSTİYOR, BELEDİYE VERMİYOR! için 1 yorum

  1. Hasan balta dedi ki:

    Mehmet türe ye yapılacak en büyük ceza bit daha başkan seçmemek olmalı. Anamur bu Başkanı bir daha nasıl seçti şaşıyorum zaten

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle