Hoşgeldiniz  

ŞİMDİ CHP DÜŞÜNSÜN: ALEVİLERE HDP ÇAĞRILARI BAŞLADI!

admin | 13 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de sosyal medya üzerinden faaliyet gösteren Mersin Alevi Bülteni adlı yayın organından kentte yaşayan Alevi vatandaşlara HDP ve Muharrem İnce çağrısı yapıldı.

24 Haziran seçimlerine 11 gün kala siyasi arenada hararet artarken, sosyal medya üzerinden de propaganda ve manipülasyonlar sürüyor.

 

Son olarak sosyal medya üzerinden yayın yapan Mersin Alevi Bülteni adlı sayfadan kentte yaşayan Alevi vatandaşlara milletvekilliği seçimlerinde HDP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce’ye verilmesi çağrısı yapıldı.

 

Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da pompaladığı HDP’ye emanet oy çağrısının ardından özellikle CHP’ye yakınlığıyla bilinen gruplardan HDP propagandaları yapılmaya başlanması dikkat çekiyor.

 

CHP MERSİN GİDİŞİ DURDURAMIYOR

 

CHP Mersin’e yakın kaynaklar, Mersin’de yaşayan Arap Alevilerin büyük çoğunluğunun CHP’ye oy verdiğini ancak genel merkezin HDP çağrısının ardından özellikle Nusayrilerin tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi Mersin’de HDP’ye kayacağının açıkça konuşulduğu öne sürdüler.

 

CHP içerisindeki bazı Nusayri gruplarının da açık açık HDP için çalışma yaptıkları uzun süredir dillendiriliyordu.

 

Bu durumun da CHP’nin Mersin milletvekilliği hesaplarını alt üst ettiğini savunan kaynaklar, kent genelinde yaşanan oy kopmalarından dolayı CHP’nin Mersin’deki milletvekilliği sayısının düşme ihtimalinin arttığına dikkat çektiler.

 

İŞTE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ALEVİLERE YAPILAN ÇAĞRI

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle