Hoşgeldiniz  

SEN MİSİN PİŞMİŞ AŞA SU KATAN!!! O DEĞİL DE KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’İ BİLE OYUNA GETİRDİN! SEÇER’İN METRO HİKAYESİ BÖYLE PATLADI:

admin | 07 Mayıs 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’e Büyükşehir Meclisi tarafından Metro projesi için kullanılmak üzere aldığı 900 Milyon TL’lik borçlanma yetkisi Hazine Bakanlığı’na takılmıştı. Olayı siyasi mecraya çeken Seçer’in skandalı sakladığı ortaya çıktı. İşte şok detaylar:

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçtiğimiz Ağustos ayı meclis oturumunda oy birliğiyle aldığı metro projesinde kullanılma şartıyla verilen 900 Milyon TL tutarındaki borçlanma yetkisi için kesin onayı Hazine ve Maliye Bakanlığına takılmıştı.

İŞGÜZARLIK ETTİ, KAFASINA GÖRE HESAP ETMEDEN PROJE DEĞİŞTİRDİ!

Kocamaz döneminin prestij projesi olarak hazırlanan ve Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınan Mersin Hafif Raylı Sistem Projesi, 2019 yerel seçimlerine takılmış, ihale süreci seçim arkasına bırakılmak zorunda kalmıştı. 31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Seçer, “Kucağımızda bulduk” dediği Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak yatırım programına alınan projeyi işgüzarlık edip, değiştirmişti.

SEÇER, BAKANLIĞI SÜMEN ALTI ETMEKLE İTHAM ETMİŞTİ, İYİ Mİ!

Projeyi kısaltan ve durak sayısını azaltan CHP’li Seçer, Büyükşehir Meclisinden projenin 900 Milyon TL’nin dışında geri kalan 2,5 Milyar TL’lik borçlanma yetkisi miktarını “vakit kaybetmemek” için bir kez daha istemişti. 900 Milyon TL’lik borçlanma yetkisini almasına rağmen Hazine Bakanlığının sümen altı ettiğini ima eden CHP’li Seçer’in Meclis’ten büyük bombayı sakladığı ortaya çıktı.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU’NA BİLE BOŞ YERE TEMEL ATTIRMIŞ!

İnşaatın başlamasından sonra geriye kalan 2,5 Milyar TL’lik borçlanma yetkisini vermek istediklerini söyleyen Cumhur ittifakı meclis üyelerine yüklenen CHP’li Seçer, daha kaynak bulmadan Millet ittifakı Genel Başkanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e temel attırmış, liderler gittikten sonra şantiye başlamadan durdurulmuştu. Seçer’in temel atma töreninin ardından inşaata başlamaması kamuoyunda Kılıçdaroğlu ve Akşener’in Seçer tarafından kandırıldığı şeklinde yorumlanmıştı.  

ÇED İLANI ASKIYA ÇIKTI

Hazine Bakanlığı’nın 900 Milyon TL’lik kredi kullanma yetkisini keyfiyetten değil, sürecin sonunu beklemek nedeniyle beklettiği ortaya çıktı. Projeyi değiştiren CHP’li Seçer yönetiminin projedeki değişiklik yüzünden ÇED alma zorunluluğu nedeniyle yeni bir sürece girildiği ve ÇED onayı olmadan projeye başlanılamayacağı Çevre Bakanlığı’nın ihale ilanıyla ortaya çıktı.

BİLGİYİ SAKLADI, BİR DE ÜSTÜNE 2,5 MİLYAR TL BORÇLANMAYI HEMEN İSTEDİ!

Kocamaz döneminde hazırlanan ve onay alan projeyi değiştirdiği ve durak sayısı ile yer altı geçiş uzunluğunun yeniden şekillendirilmesi nedeniyle ÇED Raporu gereken metro projesi için yapılan yazışmaların da ortaya çıkması, Seçer’in bu önemli bilgiyi meclisten adeta gizleyerek para istemesi şok yarattı.

Şimdi Seçer’in hazırlattığı bu yeni proje için ÇED sürecinin tamamlanması ve ÇED’e göre yeniden borçlanma onaylarının yenilenmesi gerektiği ifade ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SEN MİSİN PİŞMİŞ AŞA SU KATAN!!! O DEĞİL DE KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’İ BİLE OYUNA GETİRDİN! SEÇER’İN METRO HİKAYESİ BÖYLE PATLADI: için 1 yorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle