Hoşgeldiniz  

SAVCILARIN DAVASI BAŞLADI, BÜYÜKŞEHİR VE SİYASİLERİN DAVA TARİHİ KESİNLEŞTİ

admin | 29 Mayıs 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kamuoyunda Gizli Tanık kumpasçısı olarak bilinen Gazeteci Mustafa Göktaş’ın yargılanacağı 2. Dava olan 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk oturum tarihinin kesinleştiği bildirildi.

Mersin’de FETÖ ile mücadele eden savcıların ve polisin yaptığı operasyonlarla ilgili sosyal medyada yargısız infazlar yaparak iftiralar atan Gazeteci Mustafa Göktaş’ın başını çektiği Gizli Tanık trol organizasyonuna geçtiğimiz aylarda kamu davası açılmıştı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede, 5 şüphelinin sosyal medya üzerinden terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterdiği, kamu görevlilerine hakarette bulunup iftira attığı belirtilmişti.

 

Gizli Tanık Trol organizasyonuyla ilgili hazırlanan ve 8. Ağır Ceza’da görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasından önce dava ikiye bölünmüş, toplam 48 müştekili davanın Cumhuriyet Savcıları ve Emniyet Müdürü’nün dahil olduğu müştekiler dışında kalanlar Mersin 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ne aktarılmıştı.

 

Aralarında Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Başsavcı vekili Ömer Faruk Güngör, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, savcılar ve emniyet müdür ve müdür yardımcılarının olduğu müştekilerin davasının ilk celsesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Mayıs’ta görülmüştü. Davanın ilk oturumunda tutuklu yargılanan Gazeteci Mustafa Göktaş’ın tutukluluk haline devam kararı çıkmış, 2. Oturum da 18 Temmuz’a verilmişti.

 

7.ASLİYE CEZA’DAKİ DAVA 7 KASIM’DA

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Genel Sekreter Devran Kutlugün, MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, CHP Mersin Milletvekili Adayı Seyit Özananar, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gubaroğlu, Meclis Üyeleri Özgür Sanal, Serdar Aslan, Basın yayın Daire Başkanı Hamit Küçükbatır, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Arıcı, Büyükşehir çalışanları, iş adamları, avukatlar ve gazetecilerin müşteki olduğu ve 7. Asliye Ceza’ya aktarılan duruşmanın ilk oturum tarihinin de kesinleştiği bildirildi. Buna göre Mersin 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek yeni Gizli Tanık trol organizasyonu davasının ilk duruşmasının 7 Kasım’da görüleceği bildirildi.

 

ÇETE SUÇLAMASIYLA 5 KİŞİ YARGILANIYOR

 

Gizli Tanık rumuzlu kullanıcıdan tweet atarken suçüstü yakalanan ve çıkarıldığı Mahkemece tutuklanan Gazeteci Mustafa Göktaş’ın yanı sıra Mersin eski İstihbarat Şube Müdürü F.U.S, A.C, B.G ve U.Ö’nün de birlikte yargılandığı davada sanıklar iftira, terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme, hakaret ve kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret suçlamalarıyla yargılanacaklar.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SAVCILARIN DAVASI BAŞLADI, BÜYÜKŞEHİR VE SİYASİLERİN DAVA TARİHİ KESİNLEŞTİ için 2 Yorum

  1. Rambo dedi ki:

    Darısı eski daire başkanı S.K darısı eski daire başkanı insan kaynakları S.T tilki Selim adalete hesap verecekler

  2. Av.Sedat Aksoy dedi ki:

    Asliye Ceza Mahkemesinde gorulen “ÇETE”davası da ilk defa görüyorum.5 yillik Avukatlık mesleğinde öğreneceğimiz daha çok şeyler var desene…

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle