Hoşgeldiniz  

PM TOPLANIYOR… 105 AÇIKLANMIŞTI 150 DAHA GELİYOR!

admin | 06 Kasım 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’nin yerel seçim adaylarından 150’sinin haftaya toplanacak olağanüstü PM’de belirleneceği ifade edildi. Daha önce Mersin’den bir tek Gülnar belediye başkan adayını açıklayan PM’nin diğer ilçeleri bu hafta açıklayıp açıklamayacağı merak konusu oldu. Partiye yakın kaynaklar CHP’nin Adana ve Mersin için yeniden anket çalışmasına başladığını öne sürdü.

CHP, aday belirleme çalışmalarında sona geldi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilecek PM toplantısında, aday profilleri üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak.

 

PM’NİN ONAYINI ALAN İSİMLER AÇIKLANACAK

 

Parti örgütlerinden gelen talepler, anketler ve Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) değerlendirmeleri sonucunda, belediye başkan adaylığı konusunda üzerinde hemfikir olunan isimlerin ele alınacağı toplantıda, PM’nin de onayını alan isimlerin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından açıklanması bekleniyor.PM’nin bu toplantısı sonrasında partinin onayını almış, çoğunluğunu ilçe belediye başkan adaylarının oluşturacağı yaklaşık 150 ismin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade ediliyor.

 

HER KESİMDEN OY ALMA HEDEFİ

 

CHP adaylarının her kesimden oy alacak, herkese hitap eden ve bölgesini daha ileriye taşıyacak kişiler olmasını hedefleyen CHP, bin 398 belediyede kendi adayını gösterecek.CHP’nin, herhangi bir bölgede hiçbir partinin lehine aday çekmeyi planlamadığı, diğer partilerin de tabanına hitap edecek adayları çıkarma eğiliminde olduğu öğrenildi.Partide 24 Ekim’de toplanan PM’de 105 ilçe ve belde belediye başkanı adayı açıklanmıştı.

 

ÇOĞU İL ADAYI NETLEŞTİ

 

Sadece ilçe ve belde adayları açıklanan CHP’de, kamuoyuyla paylaşılmasa da çoğu il adayı netleşmiş durumda.Üzerinde uzlaşı sağlanan Eskişehir, Aydın, Hatay, Balıkesir, Burdur, Giresun, Bolu, Kocaeli gibi şehirlerde isimler netleşirken, merak konusu olan Ankara, İstanbul ve İzmir’de ise henüz tam bir netlik söz konusu değil.İstanbul adayının kim olacağına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karar vermesi beklenirken, İzmir’de Kılıçdaroğlu’nun milletvekili aday istemediği ifade ediliyor. İzmir’de başarılı bir ilçe belediye başkanının büyükşehire aday gösterilebileceği perde arkası bilgilere yansıyor.Ankara’da pazar günü il ve ilçe örgütlerinin katılımıyla uzun süren bir toplantı yapıldığı ve 2 sayfalık bir deklarasyon yayınlandığı öğrenildi. Bu deklarasyonda, “Ankara adayı parti evladı olsun, sorumluluk örgüte verilsin.” şeklinde ifadeler yer aldığı belirtildi.CHP’nin , Adana ve Mersin başta olmak üzere çoğu ilde ise anketler yaptırıyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle