Hoşgeldiniz  

ORC’DEN MEDET UMAN KOCAMAZ MUHALİFLERİNE KÖTÜ HABER: “ŞİRKETİN DOSYASI KABARIK”

admin | 30 Temmuz 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

ORC Araştırma Şirketi’nin Büyükşehir belediyeleri hakkında yaptığı son anket Türkiye genelinde şok yarattı. ORC son anketinde Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Kocamaz’dan memnun olmayan seçmen sayısını yüzde 60,1 olarak göstermesi şaşkınlık ve tepkiyle karşılanırken, şirketin önceki seçim tahminlerindeki ıskalamaları bir kez daha gündeme geldi.

 

ORC Araştırma Şirketi’nin 30 Büyükşehir Belediyesi hakkında gerçekleştirdiği performans anketi büyük tartışma yarattı. Ankette Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin kocamaz’dan memnun olanlar yüzde 36,5 iken memnun olmayanların oranı yüzde 60,1 olarak sunuldu. Ankete katılan Mersinli seçmenlerin bu Pazar yerel seçim olsa sorusuna da yüzde 30,8 CHP, yüzde 29,8 MHP ve yüzde 27,6 da Ak Parti dediği öne sürüldü.

 

Mersin’de şok yaratan bu anketin yayılmasının ardından gözler anketi gerçekleştiren ORC Araştırma Şirketi’ne çevrildi. ORC Araştırma Şirketi’ne bakıldığında “sabıkasının” hiç de parlak olmadığı hemen göze çarpıyor.

 

CHP İÇİN KESTİĞİ YÜKLÜ NAYLON FATURALARLA MEŞHUR OLMUŞTU

 

Sabah Gazetesi 2011 yılında yaptığı haberde ORC ve ORC’nin Danışmanı Mehmet Murat Pösteki hakkında inanılmaz iddialarda bulunmuştu. 2011’de Sabah gazetesi, ORC Araştırma Şirketi’nin CHP’ye naylon fatura kestiğini öne sürmüştü. Sabah’taki haberde “ORC’nin danışmanı Mehmet Murat Pösteki’nin de dolandırıcılıktan işlem gördüğü ortaya çıktı. Sahibi olduğu Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’ne 2009’da düzenlenen operasyonda CHP’ye kesilmiş yüklü miktarda fatura bulundu” denilmişti.

 

Yine Sabah Gazetesi Objective Research Center(ORC)  araştırma şirketinin Türkiye’de kaydının olmadığı ve hiç de güvenilir olmadığını iddia etmişti.

 

ŞİRKET HEP ÇUVALLADI

 

“CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi” yöntemiyle  anket yapan ORC, seçim öncesi yaptığı maksimum hatalarıyla dikkat çeken bir şirket olarak göze çarpıyor. Son yapılan referandum öncesinde şirketin yaptığı Evet-Hayır anketinde yüzde 55 Evet çıkacağı tahmin edilmişti. Evet’ler o referandumda yüzde 51,4’te kalmıştı.

 

Yine ORC Araştırma Şirketi 7 Haziran seçimlerinin ardından kamuoyundan özür dilemesiyle tanınıyor. 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde yaptığı hatalı tahmin ve anket sonuçları nedeniyle ORC anket şirketi açıklama yaparak özür dilemişti. Şirket açıklamasında, “2 Haziran tarihinde açıkladığımız 7 Haziran seçimlerine ilişkin araştırma sonuçları ile seçim sonuçları arasındaki kabul edilebilir hata payı ötesindeki yanılgımız nedeniyle tüm kamuoyundan özür dileriz” demişti.

 

Şirket, 2 Haziran’daki seçim tahmininde AK Parti %46, CHP %25.3, MHP %15.5 ve HDP %9 olarak duyurulmuştu. Sandıklar açıldıktan sonra sıralama şu şekilde olmuştu: Ak Parti 40,62; CHP yüzde 25,39; MHP yüzde 16,63; HDP yüzde 12,7.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle