Hoşgeldiniz  

MUHTAÇ HALE GELDİK, FARKINDA MISINIZ? MERSİN’DE SOSYAL YARDIM ALAN HANE SAYISI 181 BİN 446’YA FIRLADI!

admin | 24 Mart 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İçişleri Bakanlığı, 2020 yılında Mersin’de 181 bin 446 olduğunu açıkladı. 2018 yılında 104 bin aile bu yardımı alırken 2 yılda bu büyük yükseliş Mersin’de endişe yarattı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç aileleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Soylu’nun yanıtı yardıma muhtaç hane sayısındaki rekor artışı gözler önüne serdi.

Mersin’de 2018 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 104 bin 320 olduğunu belirten Soylu, 2020 yılında bu sayının 181 bin 446 haneye çıktığını söyledi.

Yanıtla ilgili açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen 16 milyondan fazla kişinin açlık, 55 milyona yakın vatandaşın ise yoksulluk sınırında olduğunu söyleyerek “Yoksulluk artık yerini açlığa bırakmış durumda. Artık açlık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Yardım olmadan boğazından ekmek geçemeyecek milyonlar yarattılar. Sadece Mersin’de 2 senede 76 bin hane daha yardıma muhtaç hale gelmiş ve bu rakam 181 bine çıkmış. İçinde olduğumuz 2022 yılında ise maalesef bu sayı katlanarak artıyor. Tüm Türkiye’de kitlesel geniş ölçekli bir fakirleşme yaşandı. Saray iktidarı 5 kişiyi zengin etmek için 55 milyon kişiyi yoksullaştırdı. Yardım etmekle övünüyorlar. Dünyada yardıma muhtaç aile sayısının artması üzerine övünen tek iktidar AKP iktidarı. Ama milyonların yardıma muhtaç hale getirmekten de zerre utanmıyorlar. O bütçe zaten halkın parası. Vatandaştan kepçeyle alıp çay kaşığıyla veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle