Hoşgeldiniz  

MHP’Lİ TUNA PANİKLEDİ… BASKILARI ARTTIRDI… GÜLNARLILAR DERNEĞİ KARIŞTI!

admin | 30 Aralık 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP Mersin Büyükşehir Adayı ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna hakkında ortaya atılan iddia şok yarattı. Anketlerde oldukça geriye düşen MHP’li Tuna’nın hafta sonu Mersin Gülnarlılar Derneği’nin gecesinde yaptıkları “istibdat” dönemini hatırlattı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın geceye katılmaması için dernek yönetimine baskı yaptığı iddia edilen Tuna’nın, geceye katılan diğer siyasileri bile anons ettirmemesi üzerine Dernek yönetiminden peş peşe istifalar geldi.

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Hamit Tuna, yerel seçimler için saflar netleştikçe gerginliğini saklayamaz hale geldi. Tuna’nın Mersin Gülnarlılar Derneği’nin gerçekleştirdiği Arabaşı gecesinde yaptıkları Mersin gündemine bomba gibi düştü. Dernek yönetimine yapılan baskı nedeniyle yönetimden ve üyelerden istifaların peş peşe gelmesi şok yarattı.

DERNEK’TEN PEŞ PEŞE İSTİFALAR GELDİ

Mersin Gülnarlılar Derneği tarafından Toroslar Belediyesi’ne ait Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Arabaşı gecesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da davetli olduğunu öğrenen Hamit Tuna’nın Kocamaz’ın salona alınmaması için Dernek yöneticilerine baskı yaptığı iddiası ortalığı karıştırdı. Dernek Yöneticilerinden Gürhan Mustafa Özaydın, sert bir açıklama yaparak hem yaşananları anlattı hem de dernek yöneticiliğinden istifa etti.

TUNA BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI OLURSA BELEDİYE TESİSLERİNDE ORGANİZASYON SIKINTILARI YAŞANIR”

Derneğin siyasi bir amacı gütmemesi şartıyla üyeliğini gerçekleştirdiğini söyleyen Özaydın, “Düzenlenen organizasyona tüm hemşerilerimiz ve siyasi parti temsilcileri davet edildi. Ancak organizasyona gelen Hamit Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın bu organizasyona katılamayacağını sert bir dilde dernek başkanına söylemiş. Organizasyonun yapıldığı Toroslar belediyesine ait salonun Hamit Tuna’nın kendi mali zannetmesi, orada çalışanların İYİ Parti yöneticilerine ayrılmış masalarda yapıştırılmış rezervasyon kağıtlarını sökmesi, misafir siyasiler söylenirken MHP’lileri anons edip başka partileri “diğer partiler” diye anons edilmesi gibi Çok basit bir derneğe yakışmayan olaylar yaşanmıştır. Bugün yapılanlardan sonra biliniz ki, Hamit Tuna Büyükşehir Belediye başkanı olursa hiçbir sıyası parti ve dernek belediye tesislerinde davetiye listesini göstermeden organizasyon yapamaz. Yaşanılanlardan dolayı tüm davetlilerimizden şahsım adına özür dilerim” dedi ve istifa etti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle