Hoşgeldiniz  

MHP MERSİN’İN BİRBİRİNE DÜŞTÜĞÜNÜN KANITI… KOCAMAZ’IN TEŞKİLAT ELEŞTİRİSİNE CAN’DAN DESTEK

admin | 25 Haziran 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerin sürecinde önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı aday göstermeyerek, seçimi kaybeden MHP’de sular durulmuyor. Kocamaz’a yapılan haksızlığın yarattığı domino etkisiyle Tarsus’u da kaybeden MHP’de, kaybeden Başkan Şevket Can’ın da Burhanettin Kocamaz’ın teşkilat eleştirisine destek vermesi şok yarattı.

Mersin tarihinin demokrasi açısından en ağır seçimi olan 31 mart 2019 seçimleri sonrasında 1994’ten beri elde tutulan Tarsus’un ve 2014 seçimlerinde kazanılan Mersin Büyükşehir’in MHP’nin elinden çıkmasının yankıları sürüyor.

Yapılan hemen hemen tüm anket çalışmalarında rakiplerine karşı açık ara önde görünen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın aday gösterilmeyerek, Toroslar eski Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın aday yapılmasıyla başlayan MHP’deki ayrışma, akla hayale gelmeyecek bir kumpasla Kocamaz’ın İYİ Parti’^den aday edilmeyerek, yerel seçimlere girmesinin engellenmesiyle zirve yapmıştı.

Bu yaşananların ardından 1994 yılında MHP bayrağı Burhanettin Kocamaz tarafından göndere çekilen Tarsus Belediyesi ve 2014 yılında yine Burhanettin Kocamaz tarafından Taş Bina’ya dikilen MHP bayrağı, CHP tarafından indirilmişti.

KOCAMAZ, “”ŞEVKET CAN’A HAKKIMI HELAL ETMİYORUM” DEMİŞTİ

MHP’den aday edilmediği dönemde Burhanettin Kocamaz en çok sitemi MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Tarsus eski Belediye Başkanı Şevket Can’a etmişti. Kocamaz MHP’den istifa ettiğini açıkladığı basın toplantısında Can ve Şimşek üzerinde hakkı olduğunu dile getirmiş ve ikisine de hakkını helal etmediği açık açık söylemişti.

23 Haziran’da gerçekleştirilen tekrar seçimlerde İstanbul’da zaferle ayrılan Millet ittifakı destekli CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu tebrik eden Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da seçim çalışmasına katılan MHP’nin Mersin yöneticilerini de sosyal medya üzerinden topa tutmuştu. Kocamaz, “Bölgemizde kendi Belediyelerini koruyamayıp, kendi adaylarına seçim kazandıramayan kerameti kendinden menkul bazı zatı muhteremlerin görüldüğü gibi İstanbul’a giderek Sayın Binali Yıldırım’a verdikleri desteklerle seçim kazandırmaları hayalden öteye gidememiştir” diyerek MHP’li yöneticileri eleştirmişti.

MHP TEŞKİLATINI VURAN TWEETE ŞEVKET CAN BEĞENİYLE DESTEK VERDİ

Burhanettin Kocamaz’ın teşkilatı eleştiren bu paylaşımını şok beğeni hakkını helal etmediği Şevket Can’dan geldi. Şevket Can, Kocamaz’ın MHP teşkilatını sert bir şekilde eleştirdiği paylaşımını beğenerek, destek vermesi gözleri Mersin MHP’nin son durumuna çevirdi. Büyükşehir ve Tarsus gibi elinde tuttuğu 2 önemli seçim bölgesini yanlış kararlarla kaybeden MHP’de “iç hesaplaşmaların” sürdüğü de bu şekilde açığa çıkmış oldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle