Hoşgeldiniz  

MHP ELİNDEKİ 3 BÜYÜKŞEHİR İÇİN BASTIRIYOR, AK PARTİ “AĞIRDAN ALIYOR!”

admin | 14 Eylül 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP ile AK Parti arasında yerel seçimlerde kurulması planlanan ittifakın yol haritası önümüzdeki günlerde belirleneceği kaydedildi.

24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP’nin Genel Başkanı Bahçeli’den AK Parti’li milletvekili adaylarına sert uyarı gelmişti.

 

O dönem seçim sahasında bazı AK Parti’li milletvekili adaylarının MHP’ye yönelik ‘Yüzde 2.5’luk parti kuyruğumuza takıldı’ söylemleri bulunduğu genel merkezin kulağına gelmiş ve Bahçeli’den ‘Kendinize dikkat edin. MHP’yi dışlamaya gücünüz yetmeyecektir’ çıkışı gelmişti.

 

MHP lideri, AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlerde yapılacak ittifakta da ‘AKP ile MHP arasında bir tartışma yaşanmasını’ istemiyor. Bahçeli, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devamı için bu birlikteliği hayati görüyor.

 

AK PARTİ AĞIRDAN MI ALIYOR?

 

‘MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği açılışta AK Parti’ye ‘yerel seçimlerde ittifak’ çağrısında bulunmasının ardından, bu hafta içinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Bahçeli’nin bir araya gelmesi bekleniyordu. Erdoğan’ın AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK), ‘MHP’yle kurulacak ittifak adımlarını atmak için henüz erken olduğunu’ söylediği, bu nedenle de ‘AK Parti’nin süreci biraz ağırdan aldığı’ değerlendirmeleri yapılıyor.

 

STRATEJİ HEYETİ OLUŞTURULACAK

 

AK Parti’nin de yerel seçim hazırlıklarına başladığı, 31 Mart 2019’a giden süreçte izlenecek yol haritasını netleştirmek üzere ‘Strateji Heyeti’ de oluşturduğuna dikkat çekiliyor. AK Parti’nin 1 Ocak’ta itibarıyla başlayacak seçim takvimi ile birlikte de sahaya ineceği kaydedilirken, iki lider arasında gerçekleştirilecek görüşmenin bu nedenle “daha ileriki günlere kalabileceği” değerlendiriliyor.

 

MHP’nin ise ‘AK Parti ile yerel seçimlerde yapılması düşünülen ittifaktaki kırmızı çizgilerinden birinin de elinde bulundurduğu belediyeler olduğu’ kaydediliyor. MHP’nin elinde 3 büyükşehir belediyesi, 4 il belediyesi, 79 ilçe ve 45 belde belediyesi var.

 

MHP’nin seçimlerde en önem verdiği illerin 3 büyükşehir olan Adana, Mersin ve Manisa olduğuna da dikkat çekiliyor. AK Parti’nin de ‘bu üç büyük şehirde kendisini şanslı gördüğü’ ileri sürülürken, ‘MHP’nin özellikle bu üç büyükşehirde, AK Parti’den olası ittifakta kendisine destek vermesini bekliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle