Hoşgeldiniz  

MEZİTLİ’DE SURİYELİLERE “YUMUŞAK” MÜDAHALE

admin | 29 Haziran 2019 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Mezitli’de belediye plajlarda yaptığı “uygun kıyafet” uyarısından sonra nargile ve atık kağıt toplayıcılarına da el attı.

Suriyeli mültecilerin yoğun yaşadığı ilçelerden olan Mezitli’de artan şikayetler üzerine Belediye ekipleri harekete geçti.

Yine CHP’li Mudanya ve Gazipaşa Belediyelerinin aldığı “Suriyelilerin plaja girmelerinin yasaklanması” kararının ardından artan şikayetler üzerine Mezitli Belediyesi de harekete geçti.

İlk olarak Mezitli plajlarında denetim yapan zabıta ekipleri plajlarda “uygun kıyafet” uyarısı yaptı. Kurala uymayanların plajlara sokulmayacağı bildirilen Suriyelilere daha sonra nargile uyarısı geldi.

Mezitli Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ve Emniyet güçleri ortak gerçekleştirdiği uygulamada nargilelik tütün mamulü satışı ve sunumu yapan işletmelere ait Nargile sunum ekipmanları toplanarak İşletmeler hakkında tutanak tutuldu ve nargile malzemeleri toplandı.

Nargile operasyonun ardından Suriyelilerin ana geçim kaynaklarından olan atık kağıt toplayanlara da operasyon gerçekleşti. Mezitli’de atık kağıt toplayan Suriyelilerin malzemelerine el konuldu, ilçe dışına çıkartıldı.

TARHAN AMSTERDAM’DA KONUŞTU

Operasyonlar öncesinde Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılan ‘Eşit Şartlarda Yaşanabilir Şehir Festivali’ne (WeMakeThe City) katılmıştı. Burada konuşan Tarhan, ilçede yaşanılan “Suriyeli sıkıntılarını” da katılımcılara aktarmıştı.

Neşet Tarhan, “İlçemiz yaklaşık 200 bin nüfusa sahip ancak kayıtlı yaklaşık 30 bin ek Suriyeli ile birlikte kayıt dışı da Suriyelilerin ilçemizde olduğu söylenmektedir. Bu kapsamda toplamda 260 bin kişiye hizmet vermemiz gerekmektedir. Ancak belediye bütçemizde bu ek nüfusa yönelik herhangi bir ek kaynak bulunmamaktadır. Bu nedenle gerek entegrasyon gerekse fiziki hizmetleri sağlıklı olarak sunamamaktayız” diyerek artan nüfusa karşılık bütçe yetersizliği dile getirmişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle