Hoşgeldiniz  

MESKİ SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN İDDİAYI YALANLADI: “SULARIMIZ TEMİZ!”

admin | 09 Ocak 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bazı sosyal medya hesaplarında “Mersin Büyükşehir Belediyesi Uyardı” başlığı altında Vahap Seçer imzalı, “Aşırı yağışlardan dolayı içme sularında salgın hastalık riski olduğu” yönünde paylaşımlar yapılması kent genelinde şok yaratmıştı. MESKİ’den bu iddialara ilişkin açıklama geldi.

Mersin’in yaşadığı sel afetinin ardından sosyal medyada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in adının da yer aldığı bir açıklama kentte tedirginliğe neden olmuştu. Açıklamada, selden dolayı kanalizasyon sularının içme suyu şebekesine karıştığı ve bu nedenle vatandaşların bir müddet içme sularını kullanmamaları uyarısının Vahap Seçer imzasıyla yapılması Mersin’de şok yaratmıştı.

İşin aslı MESKİ’nin açıklamasıyla ortaya çıktı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ismi kullanılarak, Belediye tarafından yapıldığı iddia edilen açıklamaların yer aldığı bu paylaşımların gerçekle örtüşmediği MESKİ tarafından yalanlandı. MESKİ’den yapılan açıklamada, bu gerçek dışı iddiaları paylaşan, yayan ve yayınlayan kişi ya da kişiler hakkında da ilgili hukuki sürecin başlatıldığı da açıkça belirtildi.

İŞTE MESKİ’NİN O AÇIKLAMASI:

Bazı sosyal medya hesaplarında “Mersin Büyükşehir Belediyesi Uyardı” başlığı altında, “Aşırı yağışlardan dolayı içme sularında salgın hastalık riski olduğu” yönünde paylaşımlar yapılmıştır. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in ismi kullanılarak, Belediyemiz tarafından yapıldığı iddia edilen açıklamaların yer aldığı bu paylaşımlar gerçekle örtüşmemektedir. Vatandaşlarımızı yanıltıcı bu paylaşımlar üzerine kamuoyunun bilgilendirilmesine gereksinim duyulmuştur.

Yaşadığımız sel felaketinden ötürü su kaynaklarımızda ani bulanıklıklar meydana gelmiştir. Ancak kısa süre içerisinde MESKİ ekiplerimiz tarafından alternatif su kaynaklarımız devreye alınarak, bulanıklık sorunu kabul edilebilir seviyelerde tutulmuştur. MESKİ Genel Müdürlüğümüzce arıtılarak şebekeye verilen ve ilçelerimizdeki kaynaklardan beslenen içme ve kullanma sularında kesintisiz olarak klorlama işlemi uygulanmaktadır. Şebekelerimizde bulunan bakiye klor, bu tip vakalarda şebekeye karışan mikropları öldürerek yok etmektedir. Bu anlamda bu tip doğal afetlerde sularda meydana gelen bulanıklık geçici ve mikrobiyolojik açıdan sakıncalı olmamakla birlikte, bir süre estetik olarak uygun olmayan görüntülere sebebiyet vermektedir.

“İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” gereğince içme suyu kalitesinin denetim altında tutulması maksadıyla il genelinde Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı ekipleri ile İdaremiz görevlileri eşgüdüm dahilinde düzenli olarak çalışmalar yürütmektedir. Halk Sağlığı ekipleri tarafından içme suyu şebekemizden ve içme suyu depolarımızdan gerekli numuneler alınarak, Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda analiz edilmektedir.

Ayrıca, içme suyunun temizliği ve standartlara uygunluğunu takip ve denetim amacı ile teknik ekiplerimiz merkezde ve ilçelerde haftanın 7 günü çalışmalarına devam etmektedir. İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre içme suyu şebekemizden Kurumumuz personelleri tarafından da düzenli olarak her gün içme suyu numuneleri alınmakta olup, sularımızın hiçbir şekilde salgın hastalık riski taşımadığı, MESKİ’nin TÜRKAK tarafından akredite edilmiş ulusal ve uluslararası laboratuvarında sıkça yapılan analiz sonuçlarından da anlaşılmaktadır.

Bu açıklamalar çerçevesinde Genel Müdürlüğümüzce halkımıza sağlıklı ve içilebilir su verilmesi noktasında gerekli hassasiyetin gösterildiği açık olup; sosyal medya aracılığıyla ileri sürülen yanıltıcı, maksatlı ve mesnetsiz bilgilerden ziyade İdaremizin açıklamalarının esas alınması gerekmektedir. Bu tip gerçek dışı iddiaları paylaşan, yayan ve yayınlayan kişi ya da kişiler hakkında da ilgili hukuki sürecin başlatılacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle