Hoşgeldiniz  

MERSİNLİLERE SABAH SABAH PKKLI HACKER ŞOKU!

admin | 16 Ağustos 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de çok sayıda cep telefonu kullanıcısına MERSİN 153 koduyla PKK propagandası içeren mesajlar atıldı. Mesajların yayılmasıyla Emniyet Müdürlüğü teyakkuza geçti.

Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden beri toplumsal hassasiyetler üzerinden defalarca kışkırtılmaya çalışılan Mersin, yeni bir saldırıyla daha karşı karşıya kaldı.

 

Sabaha karşı saat 4 itibariyle Mersin’de kayıtlı cep telefonu kullanıcılarını terör örgütü PKK’nın kendi kendine ilan ettiği sözde 15 Ağustos bayramlarının kutlandığı propaganda mesajlarıyla şok yaşadı.

 

Kendilerini Kürt Hackerları olarak tanıtan saldırganların mesaj gönderen bölümüne MERSİN153 yazmaları da dikkat çekti. 153 yazarak Belediye’nin kullandığı hat üzerinden algı oluşturmaya çalışılan mesaj üzerine Büyükşehir Beleidyesi açıklama yaptı.

 

Belediyeden yapılan açıklamada, sabaha karşı 04.00-04.30 saatlerinde vatandaşlara “MERSİN153” kullanıcı adıyla yasa dışı terör örgütü propagandası içeren SMS’ler atıldığı belirtildi. Mesajların, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve belediyenin SMS paneliyle bir ilgisinin olmadığı vurgulanan açıklamada, sistem üzerinden herhangi bir girişin de tespit edilmediği kaydedildi.

 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü de olayla ilgili soruşturmasını genişletti. Siber güvenlik uzmanlarının çalışmaları titizlikle yürüttüğü ifade ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle