Hoşgeldiniz  

MERSİN’İN DARBECİ KOMUTAN İLE GÜLEN’İN İLİŞKİSİ ORTAYA DÖKÜLDÜ

admin | 03 Ocak 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de darbeci komutan Nejat Atilla Demirhan’ın davasının 3. Oturumunda şok bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Demirhan, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’le defalarca görüşmüş.  

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu, aralarında Demirhan ve eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen’in de bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan 32 sanığın yargılandığı davanın 3. oturumu, Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

 

Mahkemede emekli deniz subayı B.K, tanık olarak dinlendi. B.K’nın Mahkemede anlattıkları şok yarattı. Demirhan ile akademide aynı dönem okuduklarını kaydeden B.K. 1991-1992 yıllarında yüksek lisans eğitimi için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gönderildiklerini anlattı.

 

ABD’de gittikleri bir villadan bahseden B.K, “ABD’deyken bir hafta sonu Demirhan, Türkiye’den bir eğitim heyetinin geldiğini ve beraber gitmemizi söyledi. Ben, Demirhan ve Cengiz Ekin, heyetin bulunduğu söylenen San Jose bölgesinde tek katlı bir villaya gittik. Villanın önü ayakkabı doluydu, herhalde bir 100 ayakkabı vardı. İçeriye girdiğimizde yerde oturan genç bir güruh vardı. Karşılarında da sonradan Fetullah Gülen olduğunu öğrendiğim kişi kanepede oturuyordu. Yanında da o imamları gibi giyinen kişiler vardı. Beni yanına oturttular. Olayı fark edince ‘Siz hangi eğitim grubusunuz, hangi bakanlıktan geliyorsunuz’ şeklinde çıkışlarım oldu. Bunun üzerine Demirhan yanıma gelerek, ‘Yanlış gruba gelmişiz, gidelim’ dedi. Oradan ayrıldık ama onlar zaten Gülen’i öpmüşlerdi” diyerek Demirhan ile Gülen ilişkisinin o dönemlerden sürdüğüne işaret etti.

 

B.K, ardından Teröristbaşı Gülen tarafından kendisine şiir kitabının gönderildiğini belirtti. B.K, “Kitabın ön sözünde Gülen için Işığın komutanı ifadesi yer alıyordu. Gülen’in bana sık sık beni beğendiği ve benimle irtibat kurmak istediği iletiliyordu” dedi.

 

B.K. ABD ziyareti dışında bir kez de İstanbul’da 1998’de FETÖ elebaşısıyla yine Demirhan aracılığıyla görüştüğünü öne sürdü. B.K, “Akademi son sınıftayken, Demirhan yine bir ziyaretten bahsetti. Meraktan gittim. İstanbul Altunizade’de dershane gibi bir yerin arka kapısından son kata çıktık. Gülen yine oradaydı, tanıştırdılar. Oradan ayrılınca 6 kişinin ismini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bildirdim. Bu rapordan sonra hakkımda değişik iddialar, raporlar, CD’ler ortaya attılar. Komutanlık yapıyordum, bu soruşturmalar nedeniyle görevden aldılar. Sonrasında yine görevime döndüm ancak 2 yıl sonra meslekten kendi isteğimle ayrıldım. Zamanında benim raporuma yönelik gerekli işlem yapılsaydı belki 15 Temmuz yaşanmazdı. O dönem bu şikayetleri işleme koymayan komutanlar daha sonra yargılandı.” diye konuştu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle