Hoşgeldiniz  

“MERSİN’İ KUVAYİ MİLLİYE RUHUYLA KURTARDIK”

admin | 03 Ocak 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü kutlamaları kent genelinde sürüyor. Kutlamalar Tren Garı’nda temsili milislerin karşılanmasıyla başladı.

Mersin Valiliği himayesinde düzenlenen 3 Ocak Kurtuluş Günü kutlamaları, tren garında gerçekleştirilen törenlerle başladı.

 

Tren garında düzenlenen törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Oktay Öztürk, Baki Şimşek ile protokol üyeleri, askerler ve öğrenciler katıldı.

 

Vali Ali İhsan Su, Tuğamiral Önder Gürbüz ve Başkan Kocamaz’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla törenler de resmen başladı.

 

Törende konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk milletinin, binlerce yıllık kadim tarihi boyunca karşılaştığı tüm zorlukları bir ve beraber olarak aşmayı her zaman başardığını söyledi. Zor günleri sabırla atlatabilmek, güzel günleri coşkuyla yaşayabilmek için bir ve beraber olabilmenin temel kural olduğunu ifade eden Kocamaz, “Her başarı geçmişten alınan derslerin ışığında ve kazanılan tecrübelerin üzerinde yükselir. Mersin olarak 3 Ocak, millet olarak 30 Ağustos günlerini coşkuyla kutluyoruz. Bunu da fazlasıyla hak ediyoruz. Çünkü 96 yıl önce bugün, Mersin’i düşman işgalinden Kuvayi Milliye ruhu ile kurtardık. 30 Ağustos’ta milletçe inandık ve büyük bir zafer kazandık. Ne mutlu bizlere” dedi.

 

Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Başkan Kocamaz, “15 Temmuz 2016 gecesi milletçe büyük bir sınavdan geçtik. Silahlı kuvvetlerimiz içerisinde yuvalanan bir ihanet şebekesinin suikastına uğradık. O gece yapılmak istenilen, aziz milletimizin evlatlarını birbirine kırdırmak ve ülkemizi bölüp parçalamaktı. Hain teşebbüs karşısında kahramanca direnen aziz milletimiz, bu şeytanca hesabı da buruşturup tarihin çöp sepetine atmayı başardı. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimize ve bölücü teröre kurban giden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle