Hoşgeldiniz  

MERSİN’İ KAŞIYAN KAŞIYANA… SAKLIBAHÇE YIKIMINI İÇ SAVAŞA ÇEVİRECEKLERDİ!

admin | 17 Mayıs 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Demografik çeşitliliğiyle öne çıkan Mersin’de Cumhuriyet Gazetesi skandalı şok yarattı. Saklıbahçe’nin yıkım haberini etnik yapılar arasında nefret suçuna çeviren Cumhuriyet Gazetesi’nin haberi Mersin’de infial yarattı!

Merkez Akdeniz ilçesi sahil bandında bulunan Atatürk Parkı içerisindeki kafenin bir bölümü için ‘Kıyı Kenar Kanunu’na muhalefet’ten yıkım kararı verilmiş, Mili Emlak’a ait kafenin kullanım alanının izinsiz genişletilmesi nedeniyle verilen yıkım kararını uygulamak için gelen Büyükşehir Belediyesi ekiplerine, kafe işletmecileri direniş göstermişti.

 

Yıkım sırasında yaşananları haber yapan Cumhuriyet Gazetesi’nden haberi okuyanlar büyük şok yaşadı. Haberi MHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin kafenin işletmecilerinin Kürt kökenli vatandaşlar olduğu gerekçesiyle yıktığı şeklinde veren Cumhuriyet Gazetesi’ne Mersin’den çığ gibi tepki yağdı.

 

Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçunu işlemeyi bile göze alan gazeteye tepki gösteren Mersinliler, Cumhuriyet Gazetesi’ni Mersin’in demografik çeşitliliğini provoke etmekle suçladılar. Büyükşehir’in MHP’li yönetimini Kürt kökenli vatandaşlara yaşam hakkı tanımıyormuş algısıyla Türkiye kamuoyuna sunmakla itham eden vatandaşlardan bazılarının Savcılığa suç duyurusunda da bulunduğu iddia edildi.

 

Cumhuriyet Gazetesi yazı işlerini telefon ve mail yağmuruna tutan vatandaşların tepkisi üzerine Cumhuriyet Gazetesi haberi yayından kaldırdığı gibi “sadece” yıkım olayının anlatıldığı haber şeklinde düzelterek tekrardan yayına soktu.

 

İŞTE ŞOK PAYLAŞIM

 

 

TEPKİLER ÜZERİNE HABER BU ŞEKLİYLE VERİLDİ

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle