Hoşgeldiniz  

MERSİN’DEN HANGİ PARTİDEN, KAÇ ADAY ADAYI VAR?

admin | 11 Mayıs 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Milletvekilliği seçimleri için birçok siyasi parti aday adaylığı başvurularını tamamladı. Şimdi gözler 21 Mayıs’ta YSK’ya sunulacak olan aday listelerine çevrildi.

24 Haziran seçimlerinde milletvekilliği kesin listeleri için geri sayım başladı. Seçime girecek olan siyasi partiler YSK’ya listelerini 21 Mayıs’ta verecek.

 

Mersin’de de siyasi partilerde aday adaylığı heyecanı yaşanıyor. AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti’de aday adaylığı için başvurular tamamlandı. HDP’de ise aday adaylığı için başvuruların sürdüğü ifade edildi. Sansasyonel Haber Merkezi siyasi partilerdeki Mersin aday adaylarının sayısını derledi.

 

MHP’DE GÜVENLİK SORUŞTURMASINA TAKILAN ADAY ADAYININ DOSYASI İADE EDİLİYOR

 

MHP’de de ilginç bir gelişme yaşanıyor. Aday adaylarıyla ilgili geniş bir güvenlik soruşturması yapan MHP Genel Merkezi, aday adaylarını öncelikle güvenlik soruşturmasına tabi tutuyor. Güvenlik soruşturmasına takılan aday adaylarının dosyaları iade ediliyor. MHP’ye yakın kaynaklar bu nedenle aday adaylığı sayılarının başvurulara göre değişiklik gösterebileceğini ifade ediyorlar.

 

HDP’DE BAŞVURULAR SÜRÜYOR

 

HDP’de ise başvuru sayısının Genel Merkez’e yapılan direk başvuruları kapsamadığı kaydediliyor. Verilen rakamların aday adaylarının Mersin İl Başkanlığına şahsen yaptığı başvuru sayısı olduğu, bu nedenle aday adaylığı sayısında artış olabileceği kaydediliyor.

 

KESİN OLMAYAN DEĞERLENDİRMELERE GÖRE HANGİ PARTİDE KAÇ MERSİN ADAY ADAYI VAR?

 

AK PARTİ    165

 

MHP              56

 

CHP                54

 

İYİ PARTİ       68

 

HDP               33

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle