Hoşgeldiniz  

MERSİN’DEKİ ARTIŞ DURMUYOR… SON TEKLİF AK PARTİ’DEN: GİDENE PARA VERELİM!

admin | 20 Kasım 2019 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Suriye’deki iç savaş dolayısıyla Türkiye’ye yerleşen Suriyeli sayısı 3,5 milyonu aşarken, AK Parti’den dönüşlere teşvik olması için yeni bir kanun teklifi hazırlandı.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmesi için çalışma başlatıldı.

Dönüşlerin hızlanması için düğmeye basan AK Parti, yeni bir kanun teklifi hazırladı.

Teklife göre kamu düzeni, kamu güvenliği ya da kamu sağlığı açısından Türkiye’ye girmesinde sakınca görülen yabancıların ülkeye girişi yasaklanacak.

Türkiye’ye yasal giriş veya çıkışla ilgili hükümleri ihlal edenlerin yanı sıra, bu hükümleri ihlale teşebbüs edenler de sınır dışı edilecek.

GÖNÜLLÜ DÖNÜŞLERE NAKDİ DESTEK

Hakkında sınır dışı etme kararı alınanlardan; Türkiye’den ayrılmaları için tanınan sürede ülkeden çıkmayan, kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar hakkında valilikler tarafından idari gözetim kararı alınacak ya da idari gözetime alternatif yükümlülükler getirilecek.

Türkiye gazetesinin haberine göre; ülkesine gönüllü olarak geri dönmek isteyen düzensiz göçmenlere ayni veya nakdi destek sağlanacak. Mülteci, şartlı mülteci ve ikincil koruma statüsü verilenlere yabancı kimlik numarasını içeren kimlik belgesi düzenlenecek. Kimlik belgeleri ikamet izni yerine geçecek.

MERSİN’DE ARTIŞ SÜRÜYOR

Suriyelilerin yoğunlukla yaşadığı iller arasında 6. Sırada bulunan Mersin’de de İl Göç İdaresi tarafından, kentte yaşayan kayıtlı Suriyeli sayısı da güncellendi. Buna göre Ekim ayına göre 723 kişi daha artarak, Kasım ayında Mersin’de yaşayan kayıtlı Suriyeli sayısı 205 bin 36 oldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle