Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE MHP’YE OY İSTEYEN ESKİ HDP’Lİ ORHAN MİROĞLU’NUN İZLERİ HAMİT TUNA’NIN REKLAM FİLMİNE YANSIDI

admin | 21 Mart 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Nevruz nedeniyle ulusal kanallarda reklamı dönen MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna şok yarattı. 2017’deki Nevruz törenlerinde konuşan MHP’li Tuna, Nevruz’u “Türk töresi bayramı” olarak nitelendirmişti. Aday çıkartmayan HDP’li Kürt kökenli seçmeni eski HDP’li yeni AK partili Orhan Miroğlu’nun çab0laarıyla kendisine çekmeye çalışan Tuna’nın reklam filmini izleyenler, “Nereden nereye” demekten kendisini alamadı.

21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’nın reklam filmleri de ulusal kanallarda boy göstermeye başladı. Nevruz’u temel alarak hazırlanan reklam filminde, Mersinli vatandaşlar halaya durmuşken, halay başına geçen Hamit Tuna’nın konuşması dikkat çekti. Nevruz için, “Kimsenin değil, herkesin bayramı” vurgusu yapan Tuna’nın bu söylemi kendisini tanıyan Mersinlilerde şok yarattı. Çünkü Tuna 2017’deki Nevruz kutlamalarında Nevruz’u Türk’ün Bayramı olarak nitelendirmişti.

2017’DE “TÜRK’ÜN BAYRAMI”, 2019’DA “HERKESİN BAYRAMI”

2017’de Toroslar Belediyesi’nin organize ettiği Nevruz kutlamalarında konuşan MHP’li Tuna, “Nevruz, Türk’ün töresinde bugüne kadar taşınan özel bir bayramdır. Yaklaşık beş bin yıllık bir geçmişi olan ve aynı zamanda Asya’nın bozkırlarında demir dağlarını delmek suretiyle Ergenekon’dan çıkışın kutlandığı bir gündür. Bugün geceyle gündüzün eşit olduğu bir gün olması nedeniyle de Nevruz’u 21 Mart’ta kutlamaktayız. Doğadaki tüm canlıların hayat bulduğu, harekete geçtiği, kuşların cıvıl cıvıl adeta bir ilahi musikiyi seslendirdiği sabahla kalktığımız günleri inşallah bundan sonra da hep birlikte yaşayacağız. Yaşadığımız bu Anadolu coğrafyası üzerinde hep hesap yaptılar.1071’den bugüne kadar senaryolar yazdılar ve işbirlikçilerine bunu uygulattılar. Halen de bu senaryoları yazıp bu ülkeyi bölmek için hedefleri emelleri olan emperyalist güçlerin bu hayalleri hiç bitmedi” ifadeleri kullanmıştı.

ORHAN MİROĞLU, HAMİT TUNA İÇİN OY MU TOPLUYOR?

MHP’li Hamit Tuna’nın özellikle Kürt kökenli seçmene şirin görünme çabasına yorumlanan reklam filminde eski HDP’li yeni AK Partili Orhan Miroğlu’nun yönlendirmesinin etkili olduğu ortaya atıldı. Miroğlu, HDP seçmenine çağrı yapmış, özellikle Adana ve Mersin’de yaşayan Kürt kökenli HDP’li seçmenlerin oylarını AK Parti destekli MHP’ye atmalarını tavsiye etmişti. PKK’yı terör örgütü olarak görmediğini söyleyerek büyük tepki toplayan Miroğlu, Mersin’de yaşayan Mardinlilerin organize ettiği gecede MHP’li Hamit Tuna’yla samimi diyalog içinde bir görüntü çizmişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle