Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE 3 HDP’LİYE TUTUKLAMA

admin | 17 Ağustos 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 15 HDP’li üye ve il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu zanlılardan 3’ünün tutuklandığı bildirildi.

Mersin’de 14 Ağustos’ta gerçekleştirilen operasyonda aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eş Başkanı Sevgi Aktaş’ın da olduğu 15 HDP’li gözaltına alınmıştı.

 

Sosyal medya paylaşımları ve gizli tanık beyanları gerekçe gösterilerek gözaltına alınanlar emniyetteki işlemlerinin ardından Mersin Adliyesi’ne sevk edildi.

 

Gazete Karınca’da yer alan habere göre HDP Mersin İl Eş Başkanı S.A., HDP İl yöneticisi M.K. ile S.B., D.H., F.P., H.İ.S. ve S.E. adli kontrol şartıyla, S.K., R.G. ve F.Y. ise “örgüt üyesi olmak ve propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanma talebiyle Adliye’ye sevk edildi.

 

Adliye’ye sevk edilen zanlılardan F.Y, R.G ve M.K “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanırken, HDP Mersin İl Eş Başkanı S.A’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonlarda gözaltına alınan 3 kişinin de serbest bırakıldığı öğrenildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle