Hoşgeldiniz  

MERSİN VALİLİĞİ’NDEN “BARIŞ PINARI PROTESTOSU” YASAĞI

admin | 14 Ekim 2019 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili protesto amaçlı gösteri ve basın açıklamalarının 22 gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK/TPG unsurlarıyla mücadelesi Suriye’nin kuzeyinde tüm hızıyla sürerken, devam eden Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Mersin Valiliği’nden flaş bir açıklama geldi.

Mersin Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı “Barış Pınarı Harekatını” başlattığını duyururken, harekatla ilgili protesto amaçlı kent genelinde gerçekleştirilebilecek tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık veya kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza kampanyası, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer, sinevizyon gösterisi vb. her türlü eylem/etkinliklerin 22 gün boyunca yasaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan “Barış Pınarı Harekatına” yönelik protesto amaçlı Sivil Toplum Kuruluşları, şahıs ve gruplar tarafından eylem/etkinliklerin düzenlenebileceği, bu sebep ile müzahir gruplar tarafından çıkması muhtemel olayları bölücü terör örgütü mensupları/sempatizanları tarafından fırsat olarak kullanabilecekleri ve neticesinde müessif olayların yaşanabileceği değerlendirilmektedir” ifadesiyle de yasağa gerekçe gösterilmesi dikkat çekti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle