Hoşgeldiniz  

MERSİN BAROSU’NDAN YEREL SEÇİM UYARISI

admin | 12 Nisan 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Stajını tamamlayan avukatların yemin töreninde konuşan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yerel seçimlerde ve sonrasında yaşananlara dikkat çekti: “Yerel seçimler bile ülkenin beka sorunu haline getirildi. Konu hukuksuzluk iklimine dönüştürülmeye çalışılıyor.”

Baro yönetim kurulu, avukatlar ve ailelerin katımıyla Mersin Baro Odası’nda gerçekleşen törende gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Son günlerde yaşanan olaylarda adalete, hukuka, eşitliğe, barışa ihtiyacımız olduğunu bir kez daha gördük. Ülkemiz şu anda kaos ortamına sürüklenmek isteniyor. Yerel seçimler bile ülkenin beka sorunu haline getirildi. Konu hukuksuzluk iklimine dönüştürülmeye çalışılıyor. Bu hukuksuzluğa, hukuk kurumları alet edilmeye çalışıyor. Bizim canımızı yakan asıl olay, hukuk kurumlarının bu hukuksuzluğa alet olmasıdır. Biz diyoruz ki; hukuk ve adalet herkes içindir ve herkese lazım olacaktır. Bugün başkasına yapılan hukuksuzluğa sessiz kaldığınız takdirde, yarın aynı hukuksuzluğun sizlere de yapılması kaçınılmazdır” diye konuştu.

“ADALETSİZLİK, BİRLİKTE YAŞAM KÜLTÜRÜNE ZARAR VERİYOR”

Hak, adalet ve eşitlik ilkesinin herkese ‘amasız’, ‘fakat’ sız uygulanması gerektiğine vurgu yapan Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Her kurum, hiçbir ayrım yapmaksızın üzerine düşen görevi eşitlik ilkesine dayanarak yapmalıdır. Hukuku kendilerine araç kılanlar, yarın hukuku aramak zorunda kalacaklar. Bunun canlı örneğini yaşadık. 15 Temmuz sonrası hukukun, adaletin ve yargının ne aşamalara geldiğini hepimiz gözlemledik. Adalete olan güvenin en zayıf olduğu süreci hep birlikte yaşıyoruz. Adalete güven az olduğu takdirde, toplumda insanların birbirlerine olan güveni de azalıyor. Bu da toplum içerisinde birleşme, kaynaşma ve birlikte yaşama kültürüne zarar veriyor. Bu sorunun üstesinden gelebilecek tek güç bağımsız savunmadır, hukuk ve adalettir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle