Hoşgeldiniz  

Feridun Düzağaç

admin | 14 Mayıs 2018 | Genel A- A+

10 Ekim 1968 Adana doğumlu olan Feridun Düzağaç hem besteci hem de şarkıcıdır. Müzik hayatına Mersin’de bir gurubun solisti olarak başladı. 1988 yılında üniversite zamanında dört arkadaşı ile beraber TINI grubunu kurdu. İlk bestesi olan Özdemir Asaf Lavinia, Ferdi Tayfur’un şarkısından sonra en çok istek alan parça oldu.

1990 yılında yine 13 arkadaşı ile beraber bir şiir kitabı yayınlandı. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi’nden İktisat Fakültesi Bölümünden mezun oldu. TINI grubunun demosu 5 yıllık aradan sonra Öğrenci İndirimi adıyla Ada Müzik sponsorluğunda yayımlandı. Bu yıllarda dahi başarılı bir müzik hayatı olmuştur.

Beni Rahatta Dinleyin

1995 yılında Sevgi Güryay ile evlendi ve aynı yıl trafik kazasında babası Salih Mete Düzağaç’ı kaybetti. Askere gittiğinde yazmış olduğu tüm şarkıları 1997 yılında Beni Rahatta Dinleyin adıyla yayınladı. Daha sonra İstanbul’dayken yazdığı şarkılardanda solo albümü olan Köprüden Önce Son Çıkış adı ile 1998 yılında piyasaya sürdü. 1999 yılında ise minik prensesim dediği Tuya Naz’a kavuştu. 2000 yılında Bülent Ortaçgil ile Sevgi albümüne onun sevgi adlı şarkısı ile konuk oldu.

Uzun Uzun Feridun Düzağaç

33 ay sonra tümü kendi şarkılarından oluşan Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir adlı albümünü çıkardı ve bu albüm 2001 yılında büyük sükse yaptı. İki yıl ara verdikten sonra 2003 yılında Orijinal Altyazı ve 2004 yılında Uzun Uzun Feridun Düzağaç adlı bir albüm daha çıkarttı. Albüm çıkarttıktan sonraki hayatında çok daha büyük kitlelere kendini sevdiren Feridun Düzağaç’a Ait Tüm albümler 2018, çok sayıda şarkısıyla da akıllarda yer etmiştir. Esasında ses tonunun güzelliği be kendine has yorumlarıyla insanların zihinde farklılık oluşturmayı başaran ünlü şarkıcı, yaz aylarında çıkarttığı albümlerle de ses getirmektedir.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle