Hoşgeldiniz  

MECLİS’TE CUMHUR; HDP’Yİ PÜSKÜRTTÜ!

admin | 14 Ekim 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ekim Ayı Olağan Meclis oturumu için toplanan Büyükşehir Meclisi’nde Harekâta destek için AK Parti ve MHP’li üyelerin gündeme aldırdığı bildirinin okunmasına HDP’li üyeler tepki verdi. AK Partili ve MHP’li üyelerin karşı tepkisi HDP’li üyelerin salonu terk etmesine neden oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekâtı tüm hızıyla sürerken Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde HDP’liler ile Cumhur ittifakı üyeleri AK Partili ve MHP’li üyelerin tartışması büyük yankı uyandırdı.

Gündem dışı madde olarak Meclis’e AK Parti grubu olarak sunulan Barış Pınarı Harekatı’na destek bildirisinin okunmasına HDP’lilerin tepkisi gecikmedi. HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi söz alarak, “HDP olarak bizler sonuna kadar barışı savunacağız. Ama burada savaşı övüyorsunuz, savaş övünülecek bir şey değildir” dedi.

Ardından söz alan bir diğer HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş, metnin okunmasına müsaade eden CHP’li Vahap Seçer’i ilk olarak hedef aldı. Divanın gündeminin belli olduğunu söyleyen HDP’li Kuş, “Siz de bu metni gündem dışı olarak gündeme girmesine müsaade ediyorsunuz. Sizi kınıyorum” dedi.

Büyükşehir Meclisi’ni tiyatroya benzeten Kuş, “Burada sahne büyük, herkesin yeterince şov yapabildiği bir alan. Burada şov yapmayın. Gidin dışarda ne okumak istiyorsanız okuyun” demesinin üzerine AK Partili Katip üye Aysel Mavioğlu Öner, HDP’li Kuş’a çok sert tepki gösterdi.

AK Partili Öner, Meclis’in halkın meclisi olduğunu kaydederek, “Burası tiyatro salonu değil. Halkımızın Harekata desteğini dile getirdik” dedi. Bunun üzerine HDP’li Bedriye Kuş salonu terk etti.

Ardından söz alan AK Partili Mustafa Gültak ve MHP’li Mahmut Tat da Harekata desteklerini bir kez daha yineledi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle