Hoşgeldiniz  

MACİT ÖZCAN DA TOPA GİRDİ… AKTAY İÇİN GENEL BAŞKAN’DAN RANDEVU

admin | 07 Ocak 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

12 Ocak’ta gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde CHP’de flaş gelişmeler yaşanıyor. Adaylardan Adil Aktay’ı destekleyeceklerini daha önce açıklayan 7 ilçe başkanının Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yarın görüşeceği öğrenildi. İlçe Başkanlarına Genel Başkan’dan randevuyu da eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın aldığı iddiası ortalığı karıştırdı.

2 adayın yarışacağı CHP Mersin İl Kongresi’ne 5 gün kala önemli gelişmeler yaşanıyor. CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı kongre öncesinde adaylardan Adil Aktay’ı destekleyen ilçe başkanlarının Ankara’ya çıkarma yapacağı öğrenildi. Daha önce kongrede Adil Aktay’ı destekleyeceklerini kamuoyuna açıklayan 7 ilçe başkanının yarın öğleden sonra Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na da Aktay’ı neden destekleme kararı aldıklarını açıklayacakları bildirildi.

 

CHP kulislerini karıştıran iddia ise 7 ilçe başkanının Ankara çıkarması yapmasından öte, Genel Başkan’dan bu acil randevuyu nasıl kopardıkları oldu. Bu görüşme için CHP’li eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın CHP İstanbul Milletvekili ve Kılçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen Gürsel Tekin’le görüşerek Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan ilçe başkanları adına randevu ayarlamasını istediği, Tekin’in de devre yaparak Pazartesi gününe randevu ayarladığı iddiası CHP kulislerini salladı.

 

2 hafta önce aracının kurşunlandığı iddiasıyla yeniden Mersin gündemine gelen Özcan’ın, “Bu sıkılan kurşunlar bana değil, CHP’de kaos yaratmak için sıkılmıştır” diyerek kurşunlanma iddiasının içine CHP’yi dahil etmek istemesi kafaları karıştırmıştı.

 

Kulislerde Özcan’ın Adil Aktay’ı desteklediği ve 2019 seçimlerinde yeniden Mersin Büyükşehir adaylığını zorlayacağı açık açık konuşuluyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle