Hoşgeldiniz  

KROMSAN’DA TARAFLAR BÜYÜK ÖLÇÜDE ANLAŞTI, ÜRETİM TEKRARDAN BAŞLADI

admin | 28 Mayıs 2018 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz hafta içi grev kararı alan Mersin Kazanlı’daki Kromsan ve Soda Fabrikaları çalışanlarına güvenlik gerekçesiyle grev izni çıkmamıştı. Petrol-İş’ten yapılan açıklamada işveren ve işçi arasında görüşmelerin yeniden başladığı duyuruldu.

Petrol-İş Mersin Şubesi’ne bağlı Mersin Kazanlı’da bulunan Soda, Kromsan Fabrikaları ve Soda Fabrikası’na bağlı Tuz İşletmelerinde çalışan işçilerle işveren arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 23 Mayıs’ta grev kararı alınmıştı.

 

23 Mayıs’ta başlatılan grev de Bakanlar Kurulu tarafından milli güvenliği bozucu nitelikte görülmüş ve karar Resmi Gazete’de yayınlanarak ertelenmişti.

 

TARAFLAR ANLAŞTI, ÜRETİM YENİDEN BAŞLADI

 

Bu süre zarfında işveren ve Petrol-İş yetkilileri bir kez daha bir araya gelerek görüşmelere yeniden başladı. Sendikadan yapılan açıklamada işveren ile Petrol-iş Sendikası arasında yapılan görüşmelerin sonuç verdiği ve müzakerelerin devam ettirilmesi kararı çıktığı bildirildi. TİS görüşmeleri devam ettiği ve işverenin anlaşma yönündeki tutumu sürdürdüğü bilgisi üzerine üretimin tekrar başladığı da kamuoyuna duyuruldu.

 

ÜCRET İÇİN 4 HAZİRAN’DA BİR KEZ DAHA MASAYA OTURULACAK

 

24 Mayıs’ta ilk kez bir araya gelen tarafların “yıllık izin” ödentisinde, “yakacak yardımı” ödentisinde ve “bayram yardımı” ödentisinde anlaşma sağladıkları kaydedildi. Ücret artışı konusunda ise müzakerelere tekrar başlandığı ve konunun 4 Haziran’daki görüşmede sonuca bağlanacağı bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle