Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’IN HAYATI BU KİTAPTA TOPLANDI: “HALKA ADANMIŞ KOCA BİR ÖMÜR BURHANETTİN KOCAMAZ” RAFLARDA YERİNİ ALDI

admin | 13 Ocak 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

25 yıl kesintisiz belediye başkanlığı yapan Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, yaşamını kitaplaştırdı. Özel yaşamını Mersinlilere açan Kocamaz, siyasette yaşadığı önemli detayları da tüm açıklığıyla satırlara döktü.

20 yıl Tarsus, 5 yıl da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, hayatını kitaplaştırdı. Kitabın kitabevi raflarında yerini almasının ardından tanıtım resepsiyonu gerçekleştiren önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, kitabın öyküsünü katılımcılarla paylaştı.

Divan Otel’de gerçekleştirilen resepsiyonda Burhanettin Kocamaz’ın hayatının anlatıldığı bir belgesel sunuldu. Belgeselin ardından konuşma yapan Kocamaz, kitap içeriği hakkında bilgiler verdi.

Yaşantısı ve yaşadıklarını kitaplaştırmayı Adana eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’la Türkiye Belediyeler Birliği’nin bir toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği bir görüşmeden sonra karar verdiğini aktaran Burhanettin Kocamaz, “Aytaç Durak toplantı dönüşü bir ara bana ‘Yahu Başkan ne çok olay yaşıyoruz, ne çok anı biriktiriyoruz. Birbirimize anlatıyoruz durmadan. Bütün hepsini yazalım, kitaplaştıralım. Bizimle birlikte mezara gitmesin’ demişti. Ben de bu fikirden yola çıkarak, yaşadıklarımızı en yalın haliyle gelecek kuşaklara anlatmanın tarihi bir sorumluluk olduğu düşüncesiyle Aytaç Başkanın düşüncesini olumlu buldum ve bu kitap sizlerle buluştu” dedi.

KİTAPTA EN MERAK EDİLEN BÖLÜM: 2019 SEÇİMLERİ ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

Burhanettin Kocamaz’ın hayatının anlatıldığı kitapta belki de en dikkat çeken bölüm, sadece Türkiye değil, dünya gündemine oturan 31 Mart yerel seçimleri öncesi yaşadığı kumpas olayıydı.

MHP’den aday gösterilmediği süreçten başlayarak, İYİ Parti’den adaylığının önünü kesen kumpas detaylarını tüm açıklığıyla anlatan Burhanettin Kocamaz, gün yüzüne çıkmayan görüşmelerini de bu kitapta açıkladı.

DEVLET BAHÇELİ NEDEN ADAY GÖSTERMEDİ?

31 Mart yerel seçim sürecinin aday belirleme sürecinde MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerini ve MHP Lideri Bahçeli’nin bu görüşmelerde kendisine söylediklerini aktaran Burhanettin Kocamaz, Genel Merkezin aday belirleme sürecindeki tavrını da eleştirdi.

“TARSUSLULARI GELDİĞİ YERE GÖNDERECEĞİZ!”

MHP’nin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı aday göstermesinin ardından sosyal medya üzerinden kendisinin hedef alınması konularına da kitabında değinen Burhanettin Kocamaz’ın, özellikle sosyal medyada yer alan bir ifadenin üstünde ısrarla durması dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN “ADAYLIĞINIZ HAYIRLI OLSUN” TELEFONU

31 Mart yerel seçimlerinde Burhanettin Kocamaz’ın MHP’den aday gösterilmeyeceğinin kesinlik kazanmasının ardından AK Parti’den kendisine gelen teklifi de detaylarıyla kitabında anlatan Burhanettin Kocamaz, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın kendisine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylık teklif ettiğini açıkladı.

Bu teklifin Ankara’da duyulmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni bir manevrayla AK Parti ile görüşme yaptığını da kitabında kaydeden Kocamaz’ın kitapta yer alan Elvan’ın Kocamaz’a söylediği söz dikkat çekti:

“Bazı problemler oldu…”

CHP’DEN KOCAMAZ’A TEKLİF VE İYİ PARTİ İLE “YOLA DEVAM” KARARI

MHP ile kopma noktasına gelen Burhanettin Kocamaz’a aynı anda CHP ve İYİ Parti’den teklif geldiği de Kocamaz’ın biyografi kitabında yer aldı. Gelinen noktada “içine sinen” parti olarak adlandırdığı İYİ Parti ile yola devam kararı alan Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının önünün kesilmesi ardından Demokrat Parti adaylığının engellenmesi olayındaki detayları da kitabında açıklıyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle