Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’DAN PEŞ PEŞE FLAŞ İDDİALAR… “UCUZ OLSUN DİYE SAĞLIĞI GÖZ ARDI ETTİLER!”

admin | 21 Haziran 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 26 Mayıs’ta gerçekleştirdiği sinek ilacı alım ihalesinin ardından önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz hakkında ortaya atılan iddialara Kocamaz cephesinden yanıt geldi. “Biz yıllık alım yaptık, yeni yönetim miktarı düşürdü, 2 kez daha alım yapmak zorunda. Ucuz olsun diye insan sağlığını tehdit eden ilaç alımı da yapıldı, yazık!”

Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya üzerinden 26 Mayıs 2019 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda “Sinek İlacı Alım İhalesi” olarak bilinen “Haşere ilacı satın alım ihalesinin” ardından önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile ilgili yapılan haksız, hukuksuz, doğru bilgilere dayanmayan iftira ve nefret niteliği taşıyan suçlamalara ilişkin Kocamaz cephesinden yanıt geldi.

ÖNCEKİ DÖNEM MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BURHANETTİN KOCAMAZ’IN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:  

“Bugün sosyal medyada birileri anlamsızca sorular sorarak yine akıllarınca vatandaşın kafasında olumsuz bir algı oluşturma derdinde. 17 Haziran 2019 tarihindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Sayın Vahap Seçer’in iki kez iptal edilen sinek ilacı ihalesi ile ilgili olarak, “İlaç stoku yapmayacağız, daha az ilaç alımı için ihaleye çıkıyoruz. 9 Milyon TL’lik ilaç alıyoruz. Hatta bugüne kadar hiç ilaç almadık, hala geçen yönetimden kalan depodaki ilaçları kullanıyoruz” ifadesine rağmen sırf insanların kafasını karıştırmak için olayı çarpıtarak haksız, hukuksuz ve insafsızca bir ifade kullanarak bizim görevde olduğumuz döneme olan kin ve nefretlerini ortaya koymaktadırlar.

Geçen yıl yapılan 29 Milyon TL’lik ilaçların adı, içeriği, özellikleri, insan sağlığına etkileri birbirine benzer olsa dahi miktarı ile şimdi çıkarılan ihaledeki miktarı aynıymış gibi göstererek “Bu yıl 9 Milyon’luk ihaleye çıkılıyor, ilaçlar ucuzladı da bizim mi haberimiz olmadı?” şeklinde bir ifadeyle “20 Milyon TL nereye gitti?” gibi bir soruyla şark kurnazlığı yaparak sanki bir yolsuzluk varmış gibi gösterilmekte ve kamuoyunun kafası karıştırılmaktadır.

2018 yılında gerçekleştirdiğimiz 2018/136952 No’lu ihaleye 8 firma teklif sunmuş. Toplam ihale bedeli ise 21.316.300 TL olarak belirlenmiştir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus kamuoyundan gizlenerek yanlış bir algı oluşturulamaya çalışılıyor. 2018 ihalemizde alınan malzeme miktarı 111.440 kg/L ve 45.600 adettir. 2019 yılında gerçekleştirilen ihalede ise alınan miktarı 36.000 Kg/L ve 10 bin adettir. Bedeli de doğal olarak 8.135.000 TL olarak belirlenmiştir. Yani miktarda neredeyse bizim dönemimizde gerçekleştirilen alımın 1/4 oranında bir mal alımı yapılmıştır. 2018 yılında aldığımız ürünler Büyükşehir Belediyesi’nce 1 yıl boyunca kullanılmış, halen de kullanılmaktadır. Bu miktar yıllık bazda belirlediğimiz ihtiyaca göre ortaya çıkarılmıştır. Nitekim 2018 yılında 1 defaya mahsus olmak üzere sinek ilacı alım ihalesine çıkılmıştır. Ancak görülüyor ki yeni yönetim döneminde alınan ilaç Mersin’in yaklaşık 3 aylık ihtiyacını giderecek ve 2019 yılında aynı miktar alınacak ilaç için en az iki kere daha ihale yapılması gerekecektir. Bu sebeple de Büyükşehir yönetiminin 2019 yılı içerisinde bu oranlarda alım yapmayı sürdürürse 2 kere daha mal alımı yapması kaçınılmaz olacaktır.

Yine bir önemli ayrıntıyı daha hemşerilerimle paylaşma istiyorum. Bizler için en önemli unsur bu tip ilaçlarda çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek, olumsuz etkilemeyecek ilaçların kullanılmasıdır. Bizim göreve geldiğimiz dönemden itibaren yapılan ihale şartnamelerinde  Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Toksikoloji ve Ekotoksikoloji Raporları ve AB onaylı kalite ve eşleştirme belgesi olmayan ilaç firmalarını ihaleye sokmuyorduk. Yani piyasada merdiven altı olarak adlandırılan, insan sağlığını olumsuz şekilde etkileyecek ürünlerin Büyükşehir bünyesine girişini engelliyorduk. Ancak 2019 yılındaki ihalede bu madde göz ardı edilmiş ve maalesef merdiven altı denilen ürünler ihaleye katılabildiği gibi şu an sözleşme aşamasındaki ihalenin ardından bazı ürünlerde tekliflerinin kabul edildiğini endişeyle ve üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Bu sağlıksız ilaçların tercih edilmesinde ucuz maliyet hesabı yapılması bizim açımızdan kabul edilemeyecek bir durumdur. Zira ucuz maliyetli bu ürünler insan sağlığını tehdit etmekte, maliyeti düşüreceğiz derken Mersinli hemşerilerimizin ve doğada yaşayan tüm canlıların da yaşamının riske edilmesi göze alınabilmiştir.

Her zaman söylediğim gibi Allah’tan başka hiç kimseye veremeyeceğimiz bir hesabımız yoktur.

Şunu bilmelisiniz ki ben Kimya Mühendisiyim. Babamla birlikte 1967’de daha ortaokulda iken başlayan zirai ilaçlarla olan ticari ilişkimiz 2004 yılına kadar sürmüştür. Aynı dönemlerde Sayın Vahap Seçer ile de aynı işi yapmışlığımız vardır. Yani bu ilaç ve ilaçlama işine uzak birisi değilim. Dolayısıyla bu konularda sırf şahsıma karşı taşıdıkları kin ve nefretle, bilgisizce yapılan yorum ve haberler ancak ve ancak yapan kişinin cehaletini ve art niyetini ortaya koyar.

Bu nedenle kamuoyunun olayın gerçeğini bilmesi, öğrenmesi ve bilinçli bir şekilde yapılan bu tür dezenformasyon içerikli haberlere dikkat etmesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla ve önemli hatırlatıyorum.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle