Hoşgeldiniz  

KAYYUMDAN ÖNCE-KAYYUMDAN SONRA… SİZE BU MU BATTI?

admin | 28 Mayıs 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler A- A+

24 Haziran’da yapılacak seçimler için saha çalışmalarına başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş’ın Dikilitaş semtindeki Ebubekir Camisi’nin alt katında bulunan salonda vatandaşlarla bir araya geldi.

Gündemi değerlendiren Bakan Soylu, seçimler öncesinde muhalefet adaylarının Selahattin Demirtaş için yaptığı çağrılara da cevap verdi.

 

“BELEDİYLERİN PARALARI TERÖRE AKMIYOR”

 

Belediyelerin paraları teröre akmıyor. 6 bin 300 kilometrenin üzerinde sıcak asfalt yapıldı. 10 milyon metrekare parke taş döşendi. Oradaki insanların çocukları üniversiteye hazırlanıyorlar. Onlar da çocuklarını doktor, mühendis yapmak istiyorlar. Çocuklarını terörist yaptırmak istemiyorlar. Bu mu battı size? Yazıklar olsun. Ne battı size? Doğu ve Güneydoğu’daki huzur mu battı size? Gecenin ikisine, üçüne kadar o insanlar, Doğu ve Güneydoğu’da sokaklarda geziyorlar. 16 yaşındaki kız anasının dizinin dibinden dağa götürülüp terörist yapılamıyor. Akşener, sana bu mu battı? Erbakan’ın partisi, sana bu mu battı? Sayın Muharrem İnce, sana bu mu battı?”

 

AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE HİZMET ARTTI, BORÇ AZALDI

 

Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından geçen süreçte hem hizmet arttı hem de belediye borçlarında 25 milyonluk bir azalma sağlandı. Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, belediyenin kayyuma devredildiğinde 197 milyon lira olan toplam borcunu, 9 aylık sürede 172 milyon liraya düşürdüklerini belirterek, “Belediyemiz kayyum olarak teslim alındığı tarihten itibaren hem hizmetleri artırdık hem yeni projeler geliştirdik hem de borcunu yaklaşık 25 milyon lira azalttık” dedi.

 

Başkan Pamuk, kayyum olarak teslim alındığı tarihten itibaren Akdeniz Belediyesi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK), Maliye’ye, Büyükşehir Belediyesi’ne, İller Bankası’na ve esnafa toplam borcunun 197 milyon 347 bin 572 lira olduğunu ifade ederek, “Fakat biz buraya mazeret üretmek için gelmedik. Bütün belediyelerin borçları var. Bu borçların niçin yapıldığı, bu borçların karşılığı hizmet üretilip üretilmediği ayrı değerlendirilmesi gereken bir konu. Ama biz işimize kendi açımızdan baktığımızda, biz buraya mazeret üretmeye gelmedik. Bir şekilde biz belediyenin imkanlarını doğru, verimli kullandığımız zaman vatandaşımıza da hizmet üretebileceğimizi düşünüyoruz. Göreve başladığımızdan bugüne kadar buna odaklandık. Birincisi, biz belediye bütçesini vatandaşın bize bir emaneti olarak görüyoruz. İkincisi, hizmet öncelikli, vatandaş odaklı bir harcama politikamız var. Bütün öncelikli olmayan harcamalarımızı durdurduk. Örneğin demirbaş almıyoruz, belediyeye dönük iç harcamaları tamamen durdurduk. Tamamen hizmete dönük, hizmet odaklı bir harcama politikası ve bir önceliğimiz söz konusu. Nitekim tasarruf üzerinde çok ciddi şekilde duruyoruz. Harcamaların ve ödeneklerin verimli kullanılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu şekilde hem tasarruf boyutuyla hem hizmet öncelikli bir harcama politikası ortaya koyduğunuzda hizmete yansımalar başlıyor.  Belediye kayyuma devredildiğinde 197 milyon lira olan toplam borcu, 9 aylık sürede 172 milyon 577 bin 645 liraya düşürdük. Dokuz aylık sürede yaptığımız çalışmalar sonucunda borçları ödemeye ve hizmet üretmeye başladık. 23 Ağustos 2017 tarihi itibariyle belediyenin borcunu, alınan tasarruf tedbirleriyle birlikte borç ödemeleri de yapılmasına rağmen 24 milyon 769 bin 927 lira azalttık” ifadelerini kullandı.

 

LÜTFİ ELVAN: “AKDENİZ’DE UYUŞTURUCUNUN ÖNÜNE GEÇTİK!”

 

Geçtiğimiz akşam Akdeniz Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Barış Mahallesi’ndeki Fatih İlkokulu’nda düzenlenen iftar programına katılan Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, iftarda bir konuşma yaptı. Akdeniz Belediye Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk’un özellikle altyapı çalışmalarında ciddi bir iyileşme sağladığını vurgulayan Elvan, ”Bu bölgelerin en önemli problemlerinden bir tanesi bağımlılık, uyuşturucu. Bu sorunla mücadelede çok yoğun bir çaba sarf ettik. Başta Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere gerçekten çok güzel çalışmalar çıkardık. Buradaki metruk binaların yıkılmasını sağladık ve oraların kötü amaçla kullanılmasının önüne geçtik. Allah’a çok şükür uyuşturucu ve bağımlılık konusu en önemli meselelerden biriyken bu tür mahallelerde, artık bu konu yavaş yavaş gündemden düşmeye başlamıştır” dedi.

 

Elvan, Barış Mahallesi için kentsel dönüşüm projesi de geliştirildiğini anımsatarak, vatandaşların çok daha rahat ve konforlu mekanlarda yaşamalarını arzu ettiklerinin altını çizdi. Bunu sağlamayı taahhüt ettiklerini dile getiren Elvan, “Ama siz hayır derseniz biz de o işi yapmayız. Siz ne derseniz biz onu yapacağız. Neyi kabul ederseniz biz de onu kabul edeceğiz. Dolayısıyla burada en ufak bir mağduriyet söz konusu olmayacak, olması da mümkün değil.” dedi.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle